logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce au urmărit românii pe YouTube în 2015

Zilele trecute, platforma de video sharing YouTube a lansat „YouTube Rewind 2015”, o statistică a celor mai vizionate videoclipuri din anul 2015, atât la nivel mondial, cât și la nivel local, în fiecare țară în care Youtube are o versiune locală.

Potrivit evaluării YouTube pentru România, satira de ritm, animația și jocurile video populare s-au aflat printre preferințele românilor în materie de vizualizări pe canalul de video sharing.

Satiră, jocuri video și muzică

Potrivit statisticii, în 2015, topul celor mai vizualizate videoclipuri non-muzicale în România este condus de materiale care au avut la bază umorul. Astfel, pe prima poziție s-a situat satira muzicală a celor de la Noaptea Târziu, cu creația „Dă-te-n sărbătoarea mea”, urmată de animația „Robotzi” a celor de la Creative Monkeyz (Seria 4, episodul 19 „Truc”) și Magicianul Robert Tudor, cu „Call baby! Comenzi pentru mașină”.

În ceea ce privește zona de jocuri video, aici principalele intrări în top aparțin momentelor spectaculoase din jocul Grand Theft Auto 5, dar și un „play-through” a unui joc devenit popular în România, PixWords. Pentru acest top au fost luate în calcul video-uri publicate în 2015.

Pe de altă parte, la capitolul celor mai populare videoclipuri muzicale pe YouTube în România (videoclipuri oficiale), artiștii români domină topul, în sensul că opt dintre cele 10 piese din clasament sunt creații autohtone. Colaborările dintre Delia și Carla’s Dream sunt cele care au stârnit cel mai mare interes în 2015 pe YouTube România, primele două poziții în top fiind rezultatul acestora (melodiile „Cum ne noi”, respectiv „Da, mamă”). Pe pozițiile următoare se află, printre alții: Ruby feat What’Up — „Nu pune la suflet”, Jo feat Randi — „Până vara viitoare” și Naguale feat Andra — „Falava”. Pentru acest top au fost luate în calcul doar videoclipurile publicate în 2015, videoclipuri oficiale (de pe canalul care deține conținutul), fără materiale doar cu versuri sau o poză.

În ceea ce privește cele mai populare videoclipuri muzicale vizualizate pe YouTube la nivel global (videoclipuri oficiale), pe primele locuri s-au situat: Wiz Khalifa ft Charlie Puth — „See You Again”, Furious 7 Soundtrack, Maroon 5 — „Sugar” și Ellie Goulding — „Love Me Like You Do”.

În acest an YouTube, cea mai populară comunitate video online din lume – care permite milioanelor de oameni să descopere, să vizioneze și să distribuie videoclipuri originale – a împlinit 10 de activitate.

În ceea ce privește YouTube România, acesta a fost lansat în anul 2013, România devenind a 54-a țară din lume cu versiune locală a site-ului YouTube.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *