Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cele mai frumoase castele din lume în timpul iernii

Odată cu venirea iernii și căderea ninsorii, natura și tot ceea ce o înconjoară își schimbă înfățișarea, transformându-se parcă într-o altă lume, dominată de alb și de peisaje spectaculoase.

De „plapuma” albă a iernii nu au scăpat nici clădirile, fie ele aflate pe vârfuri de munte, coame de deal sau în centrul unor așezări.

Revista Conde Nast Traveler a realizat o listă cu cele mai frumoase zece castele din lume pe timp de iarnă. Aceasta include cetăţi impunătoare înconjurate cu peisaje uimitoare, care își așteaptă vizitatorii și pe timp de iarnă.

În top se regăsește și Cetatea Râşnov, din judeţul Braşov, unul dintre cele mai vizitate castele din țara noastră, alături de cetăți și castele din șapte țări din Europa și Asia.

Top 10 cele mai frumoase castele din lume în timpul iernii

1. Castelul Neuschwanstein (Bavaria, Germania)

castelul-Neuschwanstein_63285153

Sursă foto: Ivan Kuznetsov

Construit la porunca regelui Ludwig al II-lea pentru a servi drept un refugiu privat pentru odihnă, Castelul Neuschwanstein este în prezent unul dintre cele mai populare castele din toată Europa. Este și ușor de observat de ce: maiestuos construit, castelul se află deasupra unei creste stâncoase și dispune de camere istorice cu ornamente impresionante. După acest castel s-a inspirat Walt Disney în crearea palatului Frumoasei din Pădurea Adormită.

2. Palatul ţarului Alexei Mikhailovich în Parcul Kolomenskoye (Moscova, Rusia)

Palatul-ţarului-Alexei-Mikhailovich-Parcul-Kolomenskoye_18727354

Sursă foto: Mikhail Markovskiy

Inițial construit în anii 1.660 și fiind format dintr-o serie de camere, coridoare și pridvoare interconectate, acest palat de lemn a fost demolat după o perioadă de timp. Palatul a fost reconstruit însă în anul 2010, de către Guvernul rus, la aproximativ un kilometru jumătate față de cel original, iar noua construcție a devenit o destinație populară printre pasionații de istoria rusească, dornici să afle mai multe despre viața țarului Alexei Mikhailovich.

3. Castelul Matsumoto (Japonia)

Castelul-Matsumoto_51220415

Sursă foto: Ratnakorn Piyasirisorost

Castelul Matsumoto este unul dintre puținele castele din Japonia care este construit pe o suprafață plană, mai degrabă decât pe un munte sau pe un deal, cum se obișnuiește în această țară. Odată cu venirea primăverii și înflorirea cireșilor, castelul devine un loc popular pentru plimbări. Înconjurat de un șanț și construit pe o mică fortificație din piatră, Castelul Matsumoto impresionează însă la fel de mult și iarna, prin frumusețea sa.

4. Castelul Hohenzollern (Germania)

castelul-Hohenzollern_14543968

Sursă foto: Imaengine

Situat la poalele Alpilor Swabian, acest castel pitoresc este mai mult decât o priveliște spectaculoasă pe care să o admiri: cu numeroasele sale turnuri și fortificații, este considerat, de asemenea, a fi o relicvă a arhitecturii militare a secolului al 19-lea.

5. Castelul Hradcany (Praga, Cehia)

Castelul-Hradcany_42342152

Sursă foto: Gornostaj

Cunoscut și sub numele de Castelul Praga, acest palat complex este una dintre cele mai mari clădiri de acest fel din lume, care datează din secolul al 9-lea și adăpostește o mulțime de obiecte prețioase.

6. Castelul Blair (Perthshire, Scoţia, Marea Britanie)

snow-scotland

Sursă foto: Ibtimes

Datând din anii 1.260, această „bijuterie” arhitecturală a fost cândva casa celebrei familii scoțiene Murray. Castelul este amplasat în regiunea istorică Scottish Highlands.

7. Castelul Gamlehaugen (Bergen, Norvegia)

5682ab26c2ebbef23e7dbc4f_snow-castles-gamlehaugen-castle-bergen-norway-cr-getty

Sursă foto: CNtravel

Castelul Gamlehaugen este reședința din Bergen a familiei regale a Norvegiei începând din 1.927. Clădirea reprezintă un mixt de castel și fortăreață și este înconjurată de un parc ce prezintă un peisaj impresionant.

8. Castelul Uchisar (Nevsehir, Turcia)

Castelul-Uchisar_6846379

Sursă foto: Erhan Dayi

Situat în cel mai înalt punct al regiunii Cappadocia, Castelul Uchisar oferă o priveliște foarte frumoasă asupra împrejurimilor. Ceea ce mai este spectaculos la această clădire este faptul că, scările, camerele, tunelurile și pasajele sale sunt sculptate direct în stâncă.

9. Castelul Inuyama (Japonia)

Castelul-Inuyama_48772585

Sursă foto: Psstockfoto

Construit în anul 1.537, Castelul Inuyama este unul dintre cele doisprezece castele originale construite înainte de perioada Edo care există și în prezent și adesea se spune despre el că ar fi cel mai vechi castel din Japonia. El este construit pe vârful unui deal situat în apropierea Râului Kiso și adăpostește în prezent „moștenirile” culturale și istorice ale orașului Inuyama.

10. Cetatea Râşnov (Brașov, România)

cetatea-rasnov_22972170

Sursă foto: Amidala76

Cetatea Râșnov este amplasată pe un deal din localitatea cu același nume, din județul Brașov, România. Acesta a fost construită începând din anul 1.331 și a servit în principal drept fortăreață de apărare. Totuși, Cetatea Râşnov nu a fost construită doar pentru a servi scopurilor militare, inițial în casele care erau cuprinse în cetatea brașoveană funcționa o școală și o capelă, iar cetatea a fost concepută ca un loc de refugiu pentru perioade mai lungi de timp. Se spune despre aceasta că este unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania și poate fi admirată și în prezent.

Cetatea Râşnov este și unul dintre cele mai vizitate castele din țara noastră, atât de către turiștii români, cât și de către cei străini. Anual, aici ajung sute de mii de vizitatori, doar la sfârșitul anului trecut (2015) aceasta înregistrând un număr record de 362.700 de vizitatori.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *