logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai mari realizări ale lui David Bowie

Celebrul artist David Bowie a pierdut în 10 ianuarie lupta cu cancerul, însă a lăsat în urma sa o multitudine de realizări care merită sărbătorite. Artistul a lansat ultimul album chiar în ziua în care a împlinit 69 ani, în 8 ianuarie 2016.

Cunoscut sub pseudonimul David Bowie, cântărețul britanic, pe numele său real David Robert Jones, și-a început cariera în anii 60, iar primul său hit, „Space Oddity”, a fost lansat în luna iulie 1969. Piesa face parte de pe albumul de debut a cântărețului, care poartă și numele artistului.

Ziggy Stardust, alter egoul său

În perioada anilor 70, când rockul glam era în vogă, David Bowie și-a făcut simțită prezența prin alter ego-ul său, Ziggy Stardust. Acest personaj a avut un impact definitoriu asupra percepției muzicii glam rock în cultura populară a acelor zile. În cele din urmă s-a constatat că Ziggy Stardust a fost doar începutul unei cariere marcată de reinventări ale propriei persoane pentru David Bowie.

https://www.youtube.com/watch?v=cYMCLz5PQVw

Cele mai de succes piese ale lui Bowie

Hitul care a început cariera lui Bowie a fost, așa cum am menționat anterior, „Space Oddity”, care a fost folosit de BBC în timpul relatărilor aterizării navei spațiale Apollo 11 pe lună. Însă, acesta nu este nici pe departe singurul hit al cântărețului. Cele mai celebre piese scrise și/sau interpretate de artistul David Bowie includ „The Man Who Sold the World” (1970), „Ziggy Stardust” (1972), „Fame” (1975/1990), „Ashes to Ashes” (1980), „Strangers When We Meet” (1995) „Bring Me the Disco King” (2003) și „Blackstar” (2015). Hiturile menționate fac parte de pe câteva din cele 27 de albume care au definit legenda muzicală David Bowie. Dacă vrei să afli mai multe despre discografia lui David Bowie, vizitează pagina Wikipedia pe acest subiect.

David Bowie – actor

Talentele lui Bowie nu s-au rezumat la a face muzică, întrucât artistul a cochetat și cu actoria. Acesta a jucat în peste 30 filme, fie într-un rol bine stabilit, fie ca și guest star sau cameo (apariție ascunsă). Printre cele mai cunoscute filme în care a apărut regretatul artist amintim „The Man Who Fell to Earth” (1976), „Yellowbeard” (1983), „The Last Temptation of Christ” (1988), „Twin Peaks: Fire Walk with Me” (1992) sau Zoolander (2001).

Premii și recunoașteri ale talentului său

Talentatul artist a fost nominalizat la peste 50 de premii, dintre care remarcăm câteva pe care le-a și câștigat, cum ar fi: Premiile Grammy (1 premiu), Premiile BRIT (2 premii), Premiile Video MTV (3 premii) sau premiile Webby (1 premiu).

În urma diverselor piese care au ajuns hituri atât în Marea Britanie, cât și peste oceane, David Bowie a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în anul 1996, iar la scurt timp după lansarea albumului „Earthling” în 1997, artistul a primit o stea onorifică pe Hollywood Walk of Fame.

Alte realizări ale artistului

David Bowie a fost numit Comandant al Ordinului Artelor și al Literelor și a primit un doctorat onorific de la Colegiul de Muzică Berklee, din SUA. Mai mult, artistul ar fi refuzat onoarea care i-a fost oferită de Regina Marii Britanii de a deveni Comandant al Ordinului Imperiului Britanic (în anul 2000), dar și rangul de cavaler care i-a fost oferit în 2003.

Artistul este inclus și în Science Fiction and Fantasy Hall of Fame, începând cu iunie 2013.

Nu în ultimul rând, artistul are o specie de păianjen care îi poartă numele. Păianjenul Heteropoda davidbowie este găsit în special în zona Asiei și a fost numit în onoarea legendarului artist.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *