Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cluj-Napoca va fi gazda primului festival IT&C din România

Timp de patru zile, în perioada 18-21 iunie 2015, la Cluj-Napoca se va desfășura primul festival IT&C din România. Festivalul „DOT.fair” va reuni la Sala Polivalentă cele mai mari nume din domeniu atât din țară, cât și din străinătate.

Festivalul este o inițiativă orientată spre piața de tehnologie a informației și reunește unele dintre cele mai râvnite și captivante industrii ale secolului XXI: business solution, social media, gaming și gadgets.

Workshop-uri și prezentări din domeniul IT&C

Decizia organizării acestui festival în Cluj-Napoca a fost una firească în condițiile în care aici activează peste 300 de companii IT&C, care reprezintă 70% din exporturile României în materie de produse software și soluții de comunicare.

În cadrul evenimentului vor fi prezente cele mai importante nume din domeniul Business Solutions, oferind astfel celor interesați accesul rapid la informațiile despre ultimele inovații în domeniul Business. Această zona a Festivalului include și o parte de Workshop-uri și prezentări, la care participă nume importante din domeniul IT, atât din țară cât și din străinătate.

Vom asigura și o zonă de Gadgets și Social Media, la eveniment fiind prezenți reprezentanți internaționali ai Youtube, Facebook, Google, dar și principalii jucători de pe piața de IT și Social Media din România. Vorbim aici despre nume importante și teme actuale de discuții precum securitatea datelor, seminar despre tehnologie și inovație, despre start-up și aşa mai departe, aceasta fiind o zonă de maxim interes pentru public. Locurile sunt limitate, iar accesul se va face doar pe baza unui card Business oferit de partenerii noștri celor care vor opta din timp pentru aceste conferințe”, au declarat organizatorii.

Competiție de Gaming

Festivalul va cuprinde și o zonă de Entertainment, iar vedeta evenimentului va fi concursul de DOTA2, alături de încă 3 turnee de Heroes of the Storm, Hearthstone: Heroes of Warcraft și Counter-Strike Global Offensive.

DOTA2 este cel mai bun exemplu de succes în E-Sports, iar în urma campaniei de teasing în mediul online înscrierile pentru pachetele Early Bird la acest eveniment au depășit 10.000 de doritori.

La concursurile de Gaming din cadrul DOT.fair vor participa 16 echipe a câte 5 membri fiecare, din toate colțurile lumii, alături de 8 jucători în zona de Hearthstone: Heroes of Warcraft.

Momentan suntem în faza calificărilor, știm o echipă care va sosi la Cluj din Grecia, însă restul echipelor vor fi prezente în funcție de rezultatele din această etapă a calificărilor. De asemenea, în sfera GADGETS din cadrul festivalului DOT.fair dorim să oferim o experiență de neuitat vizitatorilor care vor putea interacționa cu cele mai noi tehnologii scoase pe piață, prezentate și puse la dispoziție de către marile companii ale momentului”, au mai adăugat organizatorii.

Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări