Search
Generic filters
Exact matches only

Concerte și piese de teatru în videoclipuri 360, prin Google Cultural Institute

Institutul Cultural al Google a demarat un nou proiect pentru spectacolele de teatru, muzică clasică și balet, prin intermediul căruia, oamenii din întreaga lume pot viziona un astfel de spectacol într-un video 360 grade.

Printre instituțiile care colaborează cu Institutul Cultural Google se numără Carnegie Hall, The Royal Shakespear Company, Palais Garnier, Berliner Philarmoniker și multe alte instituții de cultură renumite din întreaga lume.

Vizitatorul e urcat pe scenă

Prin intermediul acestor videoclipuri filmate cu camere 360 grade, vizitatorii virtuali pot fi pe scenă, alături de orchestră în timpul spectacolului sau ale unor repetiții, care în mod obișnuit nu ar fi deschise publicului larg.

Majoritatea lumii nu poate vizita niciuna dintre aceste instituții. De acum, vor putea să ia parte la tot ce e mai bun din fiecare dintre acestea” a declarat Clive Gillinson, directorul executiv și de creație a Carnegie Hall.

Poți accesa platforma Institutului Cultural Google prin intermediul tabletei, telefonului mobil sau al PC-ului, la g.co/performingarts.

Tururi virtuale Street View în interior

Pe lângă oportunitatea de a vedea concertele și repetiţiile unora dintre cele mai prestigioase instituții de artă din lume, utilizatorul are oportunitatea de a se plimba virtual pe coridoarele acestor instituții. Turul virtual este realizat prin intermediul deja cunoscutului Street View de la Google și include și secțiunile care până acum erau închise publicului larg, precum studioul de sunet de la Berliner Philarmoniker sau atelierul de peruci din cadrul Casa Operei din Bruxelles.

Peste 60 de instituții culturale

Proiectul „Performing Arts” include parteneriate ale Institutului Cultural Google cu peste 60 de instituții culturale de renume din întreaga lume. Astfel, fiecare dintre aceste instituții îți oferă posibilitatea de a face un tur, de a participa la repetiții sau la concerte și spectacole ale artiștilor. Astfel, poți asista la interpretarea actorului Alex Hassel în rolul regelui Henry al V-lea, la The Royal Shakespear Company.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *