Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Crama Cricova – Peste șase decenii de istorie

În anul 1952, în inima Moldovei, s-a născut o comoară vinicolă ce avea să devină renumită în întreaga lume – Combinatul de vinuri Cricova. Această instituție, fondată într-un peisaj binecuvântat cu soare și podgorii, a devenit un simbol al vinificației moldovene, marcând începutul unei istorii impresionante. 

Origini și Istorie 

Combinatul a luat ființă într-un peisaj cu multiple podgorii, la începutul anilor ’50, reprezentând un complex subteran unic. Labirinturile sale imense au devenit caracteristice, oferind o casă specială vinurilor excelente. Aici a fost semnat începutul istoriei perlelor vinificației, în zona centrală a țării. 

În 1952, s-a creat Colecția de Vinuri Cricova, bazată pe vinurile colectate din întreaga Moldovă și pe vinuri rare aduse din colecția lui Goering, care au fost restituite URSS în calitate de reparații după al Doilea Război Mondial. Această colecție a devenit o comoară națională, reflectând diversitatea și bogăția vinicolă a regiunii. 

Doi ani mai târziu, în 1954, Cricova a adăugat o nouă pagină în istoria sa, începând producția de spumant clasic. Această inițiativă a contribuit la diversificarea gamei de produse și la consolidarea reputației Cricova pe piața vinurilor fine. 

Pe parcursul anilor ’70, Combinatul de vinuri Cricova a experimentat o expansiune pe piețele internaționale. Fortificarea capacităților de producție și extinderea în țări din întreaga lume au consolidat prestigiul vinurilor moldovenești, transformând Cricova într-un nume cunoscut și apreciat pe plan global. 

În 2002, recunoașterea adevăratei valori a Cricovei a fost marcata prin declararea Combinatului de vinuri Cricova ca obiect al Patrimoniului Național Cultural al Republicii Moldova. Aceasta nu a fost doar o confirmare a calității excepționale a vinurilor, ci și o recunoaștere a rolului său în promovarea culturii și tradițiilor moldovenești.  

O paletă vinicolă excepțională – Tradiție, calitate și experiențe unice 

Combinatul de vinuri Cricova se distinge prin generozitatea ofertei sale vinicole, având o gamă variată ce satisface toate preferințele și gusturile. De la vinuri roșii intense, la vinuri albe rafinate și spumante delicate, Cricova reprezintă un adevărat paradis pentru iubitorii de vinuri. Acest repertoriu vast de arome și nuanțe reflectă angajamentul profund al Cricovei față de calitate, o tradiție care își are rădăcinile încă din primele sale zile. Valorile companiei, întemeiate datorită respectului pentru tradiție și inovație, se regăsesc în fiecare sticlă, transmițând o poveste autentică a pământului moldovean și a pasiunii pentru vinificație.  

Cricova nu este doar un producător de vinuri, ci și un ghid pentru o experiență vinicolă unică. Online, Cricova oferă posibilitatea de a programa un tur al cramei, permițând iubitorilor de vinuri să exploreze labirinturile sale subterane, să descopere procesele de producție și să deguste selecții excepționale.  

Sursa foto: Cricova.com

Astăzi, Combinatul de vinuri Cricova continuă să își păstreze vii valorile și prestigiul. Cu dragoste și devotament, produc cele mai lăudate vinuri din Republica Moldova, respectând cele mai înalte standarde de calitate. Cricova nu este doar un producător de vinuri, ci un pionier care a sculptat o istorie bogată în arome și tradiții, contribuind la afirmarea Moldovei pe harta mondială a vinului. 

Cover - Sursa foto: Cricova.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *