logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum este sărbătorită Ziua Copilului în România

Copiii din toată lumea sărbătoresc azi, 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului. În această zi au loc evenimente și manifestări dedicate copiilor și copilăriei. România îi sărbătorește și ea pe cei mici, iar în marile orașe din țară sunt organizate concursuri, jocuri și activități în aer liber pentru copii.

Brașov

De Ziua Copilului, Parcul Zoologic Braşov a pregătit mai multe surprize pentru cei mici. Astfel, aceștia pot participa la jocuri și activități sportive cu premii și au ocazia să vadă noile animale ale grădinii zoologice, respectiv leii albi, tigri albi bengalezi şi cămilele cu două cocoașe.

Tot cu această ocazia, pe data de 2 iunie, Filarmonica Brașov va susține un eveniment care are rolul de a promova și sprijini tinerele talente. Este vorba despre un concert simfonic susținut de trei tineri soliști din Japonia și România.

Manifestările dedicate Zilei Copilului se vor încheia sâmbătă, 4 iunie, cu un program organizat la Centrul Comercial Magnolia. Aici, copiii vor avea parte de face painting, desene pe asfalt, concursuri cu premii, jocuri, o discotecă a copiilor și o vânătoare de comori.

București

Ziua Internațională a Copilului va fi marcată în Capitală de numeroase spectacole, târguri, concerte şi expoziții. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează, pentru cei mici, „Ziua Porților Deschise”, eveniment care se va desfășura între orele 08.00 – 13.00, la care participanții vor putea vedea atât activitatea structurilor din instituțiile subordonate MAI, cât şi tehnica expusă de acestea.

În Parcul Alexandru Ioan Cuza au loc activități dedicate celor mici, pe parcursul întregii zile. Aici, copiii sunt întâmpinați cu jocuri, expoziții, muzică, dans şi concursuri cu premii.

În Parcul Lumea Copiilor, cei mici sunt aşteptaţi la Târgul de Ziua Copiilor,unde se vor putea bucura de trenuleţe, tobogane, castele gonflabile şi activităţi recreative şi culturale, pe fundalul unor spectacole şi concerte susţinute în aer liber.

De asemenea, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” copiii cu vârste de până la 18 ani vor avea intrarea liberă. Ziua Copilului se va încheia printr-un concert special la Sala Radio, începând cu orele 19.00.

Cluj

Prichindeii din Cluj-Napoca vor sărbători Ziua Copilului în aer liber. În acest an sunt organizate activități dedicate celor mici în trei parcuri din oraș. Astfel, în Parcul Iulius, unde are loc un spectacol de teatru nonverbal cu muzică live, spectacolul de teatru de păpuși „Pădurea fermecată” și o proiecție de scurtmetraje pentru copii.

În Parcul Grigorescu are loc evenimentul „Jocurile copilăriei în Caravana Veseliei”. Aici copiii vor cânta, dansa, meșterii, se pot juca și pot participa la concursuri sportive cu premii.

De asemenea, în Parcul Central debutează festivalul LollyBoom, dedicat întregii familii. Timp de 5 zile, aici vor avea loc manifestări de dans, teatru de păpuși, spectacole de magie, face panting, proiecții de film, escaladă, tras cu arcul și multe altele.

Evenimentele dedicate Zilei Copilului se vor încheia duminică, 5 iunie, cu „Raliul Distracției”, dedicat copiilor de toate vârstele și organizat în parcarea centrului comercial Polus Center. Aici vor fi amenajate trei zone: Action Zone, Fun Zone și Special Zone unde, începând de la ora 10.00 dimineața, vor fi organizate numeroase evenimente menite să aducă zâmbetul prichindeilor.

Constanța

În Constanța, Primăria organizează evenimente dedicate Zilei Copilului în locațiile Țările Piticilor din zonele Parc Tăbăcărie, Casa de Cultură, Pod Butelii și în parc. Aici, cei mici pot viziona spectacole de magie și teatru, pot face desene pe asfalt, participa de diferite ateliere de creație(face painting, împletituri de păr, dansuri) și se distrează jucând jocurile copilăriei. În plus, locațiile vor fi animate de mascote și animatori.

Iași

La Iași, Palace Mall se transformă într-un spațiul dedicat copiilor. Aici, va avea loc, de la ora 13.00, gala laureaților Festivalului Piticul de Ciocolată, în cadrul căreia sute de copii, desemnați în urma preselecțiilor, vor performa pe scenă, demonstrând publicului cât sunt de talentați la dans și muzică. Evenimentul va fi urmat de un spectacol al micilor balerine de la Dance Studio Oana. Spectacolele de dans se continuă cu un concert coral cu și pentru copii, iar apoi cu un concert extraordinar pentru orchestră, cor și ansamblu de percuție, susținut de elevii ieșeni, Sibiu.

Timișoara

Și în Timișoara vor avea loc numeroase activități dedicate Zilei Copilului. Astfel, în Parcul Copiiilor, se vor face picturi pe față, modelaj cu baloane și vor organiza o discotecă în aer liber. Aici au loc și diverse ateliere – de creație, de mers cu picioroange, de dansuri medievale – dar numeroase concursuri sportive și jocuri menite să aducă zâmbetul pe chipul celor mici. Tot în această zi, copiii se vor putea plimba cu barca pe Bega sau vor putea asista la un spectacol de teatru și la opera Hansel și Gretel.

Activități dedicate copiilor vor fi organizate și în Parcul Rozelor. Aici, cei mici vor putea participa la mai multe manifestări artistice de dans și muzică.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *