Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum îți protejează berea celulele creierului

Veste bună pentru iubitorii de bere. Deci pentru majoritatea bărbaților și o bună parte dintre femei. Berea conține o substanță care ajută la protejarea celulelor creierului și la împiedicarea degradării sănătății lor, lucru care poate duce la afecțiuni precum demenție sau boala Parkinson.

Substanța în cauză se numește Xanthohumol și este un compus activ pe care îl regăsim în bere. Face parte din familia flavonoidelor, care sunt metaboliți ce se găsesc în diverse plante, dându-le acestora culoare.

Interesul în acești compuși a crescut foarte mult în ultimii ani, fie că au fost găsiți în căpșuni, ciocolată sau vin roșu, deoarece oferă o gamă largă de beneficii de sănătate atunci când sunt consumați într-o cantitate suficientă. De exemplu, studiile au arătat că au efecte pozitive în împiedicarea evoluției cancerului sau a inflamațiilor de orice tip.

De asemenea, atenția care li se acordă din partea cercetătorilor se datorează și statutului lor de antioxidanți. În timpul consumului normal de oxigen, celulele noastre produc diferite molecule numiți specii reactive de oxigen, care conține și peroxid de hidrogen. Deși acestea joacă un rol deosebit de important în sănătatea noastră, cantități excesive ale speciilor reactive de oxigen pot fi dăunătoare, putând provoca Alzheimer sau mai sus menționata boală Parkinson.

Aici își joacă rolul substanța Xanthohumol, care posedă proprietăți antioxidante puternice prin care elimină efectele negative ale peroxidului de hidrogen. 

Studiul care a demonstrat acest lucru a fost publicat în revista Journal of Agricultural and Food Chemistry, după ce oamenii de știință au făcut mai multe teste pe neuroni de șobolan.

Deși alte experimente vor mai urma în viitor, rezultatele studiului au fost suficient de concludente pentru ca cercetătorii să creadă cu tărie că Xanthohumol reprezintă un candidat serios în lupta cu afecțiunile creierului, precum Alzheimer.

Citește și despre aplicația ”Cum se scrie?”.

Barbosul

Barbosul

Bărbosul este un scriitor atipic. Îi place să se informeze despre tot ce ţine de bărbaţi, mai ales relaţia acestora cu femeile. Scrie articole care oferă idei şi sfaturi în relaţia de cuplu, dar şi informaţii picante din lumea masculină.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *