logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Dependența de tehnologie, surprinsă în imagini de un fotograf

Odată cu evoluția tehnologiei și accesul din ce în ce mai ușor la dispozitivele mobile și la internet crește și dependența față de ele. Acest lucru a vrut să îl scoată în evidență și fotograful american Eric Pickersgill prin intermediul proiectului său fotografic numit „Removed”.

Eric Pickersgill a decis să ilustreze în fotografii cât de dependenți au devenit oamenii de telefoanele mobile inteligente (smartphones) și de tablete. Acesta a surprins mai mulți oameni, adulți și copii, în timpul activităților lor de zi cu zi, în timp ce accesau aceste dispozitive mobile inteligente. După aceea Pickersgill a înlăturat din fotografii telefoanele și tabletele. Rezultatul a fost un proiect inedit, care arată dependența societății moderne de aceste aparate.

mama si fiica pe canapea

Idea realizării acestui proiect i-a venit fotografului Eric Pickersgill după ce a observat activitatea unei familii în timp ce luau micul dejun într-o cafenea din New York. „Membrii unei famili care lua micul dejun chiar lângă mine, în Illium café în Troy (New York), erau atât de deconectați unul de altul. Tatăl și cele două fiice își butonau telefoanele. Mama nu avea telefonul mobil la ea sau a preferat să îl lase de-o parte. Ea se uita pe fereastră tristă și singură în compania celor mai apropiați membrii ai familiei sale. Tatăl ridica privirea din când în când pentru a anunța o anumită informație citită pe internet, de pe telefon”, povestește Eric Pickersgill.

Autorul fotografiilor recunoaște că și el obișnuia să se comporte așa și de multe ori îi întorcea spatele soției sale pentru a se uita la telefonul său „iluminat și rece”.

cuplu spate in spate

Fotografiile rezultate „oglindesc cât de dependenți am devenit de telefoanele mobile și, în același timp, documentează modul în care s-a schimbat comportamentul oamenilor odată cu prezența lor, în permanență, în viața noastră de zi cu zi”, mai afirmă Eric Pickersgill.

Imaginile, realizate alb-negru, prezintă ipostaze din viața de zi cu zi a subiecților fotografiați: un cuplu stând întins spate în spate pe pat, o mamă și fiica ei stând una lângă alta pe canapea, trei băieți stând unul lângă altul pe canapea, o familie stând în jurul mesei la cină, dar și multe alte ipostaze în care toate personajele țin în mână un dispozitiv mobil, fie el telefon sau tabletă.

copii pe canapea

Mai multe fotografii puteți vedea pe siteul proiectului Removed realizat de Eric Pickersgill.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *