Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
bucuresti
bucuresti

Dosarele orașelor candidate la Capitală Europeană a Culturii, disponibile online

Candidaturile orașelor românești care aspiră la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost publicate pe site-ul oficial capitalaculturala2021.ro. Anunțul a fost făcut de Ministerul Culturii, miercuri, 24 august, pe pagina de Facebook a acestuia.

Competiția se află în ultimul stagiu, care se va derula între 15 și 16 septembrie. Atunci, cele patru orașe rămase în competiție, Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara, vor fi vizitate de o comisie pentru a fi audiate.

„În acest context, la fel ca la etapa precedentă a competiției, publicăm, cu acordul orașelor, conținutul celor patru dosare de candidatură revizuite. Această decizie a fost agreată de experții Comisiei Europene odată cu faza de preselecție, considerându-se că respectarea principiului transparenței în toate etapele concursului constituie un exemplu de bună practică și nu poate aduce niciun prejudiciu orașelor candidate, ale căror dosare sunt documente publice prin definiție”, pecizează sursa citată.

Ministerul Culturii își propune să organizeze o competiție corectă, care să contribuie la asigurarea vizibilității culturale a României pe scena Uniunii Europene.

Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara sunt orașele care au rămas în cursa pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Termenul-limită pentru primirea dosarelor de candidatură revizuite la Ministerul Culturii, autoritatea de management care le transmite spre evaluare juriului de experți independenți, a fost 12 august.

Potrivit site-ului capitalaculturala2021.ro, până la sfârșitul acestui an va avea loc desemnarea formală a orașului câștigător.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *