Facebook, cea mai populară rețea de socializare din rândul tinerilor, a anunțat recent lansarea Lifestage. Acesta este un program care permite tinerilor, cu precădere adolescenților, să realizeze un video jurnal în care să ofere scurte răspunsuri pentru întrebări despre biografia lor. Potrivit Theverge.com, Facebook urmează să dezvolte și o platformă de jocuri diferită de cea existentă în prezent, în colaborare cu Unity, compania de jocuri.
Facebook Lifestage
Aplicația a fost realizată de Michael Sayman, 19 ani, manager de proiect în cadrul Facebook care a explicat pentru portalul TechCrunch că a dorit să realizeze o replică a versiunii de început a rețelei Facebook care era restricționată adolescenților. Pentru a reda aproape similar perioada respectivă Lifestage are restricție de vârstă, utilizatorii care au 22 de ani sau mai mult vor putea doar să vadă profilul unui utilizator al aplicației și nu vor putea comunica cu alți utilizatori.
Michael Sayman speră ca popularitatea aplicației Lifestage să crească prin intermediul folosirii acesteia mai ales în liceele americane. Lifestage permite utilizatorului să selecteze liceul în care învață, însă nu va putea vedea ce utilizatori sunt online decât dacă cel puțin 20 de adolescenți care învață în acel liceu folosesc aplicația.
Portalul theverge.com scrie că aplicația a apărut și ca urmare a obsesiei pe care Facebook o are față de platforma Snapchat, care este extrem de populară în rândul tinerilor. În această lună, Instagram, deținută tot de Facebook, a lansat serviciul Instagram Stories pentru a concura Snapchat Stories. Anterior, Facebook lansase mai multe aplicații, precum Slingshot, Riff, Poke, tocami pentru a reduce baza de utilizatori ai Snapchat, însă fără succes, scrie theverge.com.
Parteneriatul Facebook – Unity
Potrivit portalului TechCrunch, platforma de jocuri, care va fi disponibilă în versiunea pentru calculatoare, a evoluat de la o aplicație ce putea fi descărcată de pe sistemele Windows (denumită Facebook Games Arcade) la o versiune beta a cărei testare a început în acest an. Platforma va fi disponibilă și pentru alte sisteme de operare pe lângă Windows și va suporta atât jocuri tradiționale întâlnite pe rețeaua Facebook, cât și jocuri mai antrenante.
Motorul Unity este aproape omniprezent în dezvoltarea jocurilor, astfel că scopul acestui parteneriat cu Facebook ar putea fi mai extins. Nu au fost dezvăluite deocamdată foarte multe detalii, însă acest parteneriat ar putea reprezenta un potențial competitor pentru cataloagele de jocuri în versiuni desktop precum Steam sau GOG, încheie theverge.com.