logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Facebook ar putea primi o funcție de mesagerie secretă

Utilizatorii Facebook, una dintre cele mai cunoscute rețele sociale din acest moment, ar putea să comunice, în curând, printr-un serviciu de mesagerie secretă, potrivit BBC News. Se pare că funcția este deja în teste și că a fost concepută astfel încât mesajele să dispară după ce sunt citite.

Această funcție ar putea fi parte a unui nou serviciu de „mesaje secrete” care are o perioadă limitată de testare, a anunțat compania Facebook, conform BBC News.

Expeditorii mesajelor trebuie să aleagă dispozitivul pe care să folosească serviciul de mesagerie pentru că mesajele transmise cu noua facilitate vor fi stocate pe acel dispozitiv. Mesajele care au fost selectate să dispară vor fi șterse și din dispozitivul pe care au fost stocate.

Conversațiile secrete pot fi citite pe un singur dispozitiv și înțelegem că această experiență ar putea să nu fie convenabilă pentru oricine, spun reprezentanții Facebook, care au distribuit mai multe capturi de imagini pentru a oferi câteva exemple despre cum arată serviciul. Chiar dacă în prezent funcționalitatea este în faza de testare, ar putea fi disponibilă încă din cursul acestei veri.

Clipurile video sau imaginile dinamice (GIF) nu vor putea fi distribuite la început prin această facilitate de conversație secretă.

Staff-ul Facebook nu va avea acces la conversație, decât dacă un utilizator dorește în mod voluntar să prezinte conversația. De asemenea serviciul va avea un buton special prin care utilizatorul poate anunța Facebook că este ținta unui abuz.

Serviciul acesta este conceput pe baza aplicației Signal, care este folosită pe scară largă pentru serviciul său de mesagerie, spune profesorul Alan Woodward de la Surrey University din Marea Britanie. Signal este foarte bine testată iar cei care au dezvoltat-o sunt foarte bine apreciați în comunitatea criptografică, a mai spus Alan Woodoward, care însă critică faptul că raportul tehnic transmis public de Facebook nu este complet pentru că nu conține evaluarea sistemului de securitate al serviciului.

Singura rețea socială care permite dispariția mesajelor și imaginilor transmise prin intermediul acesteia, în momentul actual, este Snapchat. Gigantul Facebook a încercat, fără success, să achiziționeze compania care produce aplicația pentru mobil Snapchat, în luna noiembrie a anului 2013.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *