logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Facebook, în continuare cea mai utilizată rețea de socializare

Facebook continuă să domine și în acest an harta globală a rețelelor de socializare. Aceasta este cea mai folosită rețea social media, cu 1,591 miliarde de utilizatori.

Clasamentul celor mai utilizate rețele sociale a fost realizată de organizația Congreso Iberoamericano de Redes Sociales (n.r. Congresul Iberoamerican al Rețelelor Sociale, iRedes). Aceasta a prezentat luni, în Spania, o hartă a rețelelor sociale cu peste 10.000 de utilizatori, grupate pe diferite domenii, relatează „El Mundo”.

Este cea de-a șasea hartă de acest gen și relevă că Facebookare cel mai mare număr de utilizatori și a înregistrat cea mai mare creștere” în 2015, după cum a explicat, într-o conferință de presă, coordonatoarea iRedes, Cristina Perez Villegas.

Locurile următoare în acest top sunt ocupate de rețeaua socială chineză Qzone și de YouTube, cu un miliard de conturi active. Instagram, lider în domeniul fotografiei, are 400 de milioane de utilizatori, iar Twitter are 320 de milioane, deși „a avut o creștere sub așteptări” în ultimul an.

Pentru prima dată, harta elaborată de iRedes include în 2016 și principalele platforme de generare de idei, de petiții cu caracter social și de susținere a campaniilor unor activiști cum ar fi Causes, care are 186 de milioane de conturi active, și Change.org, cu 130 de milioane de utilizatori.

Prezentarea hărții a avut loc la Burgos, unde va avea loc, în zilele de 3 și 4 martie, cea de-a VI-a ediție a Congresului Iberoamerican al Rețelelor Sociale.

1,59 miliarde de utilizatori Facebook

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, la sfârșitul anului 2015 numărul de utilizatori săi ajungând la cifra de 1,59 miliarde de useri, în creștere cu 14% față de perioada similară din 2014. În România platforma de social media a depășit 8 milioane de utilizatori, conform datelor prezentate de Facebrands.

Creșterea numărului de useri s-a resimțit și în profitul companiei, trimestrul al patrulea al anului 2015, profitul Facebook ajungând la cifra record de 1,5 miliarde de dolari. Această creștere economică a fost susținută de rezultatele mai bune ale companiei din vânzarea de publicitate pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *