Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Profit record pentru Facebook în trimestrul patru din 2015

Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, a înregistrat un nou record. Pentru prima data în istoria companiei, profitul a depășit un miliard de dolari în trimestrul patru din 2015.

Cea mai spectaculoasă creștere a profitului companiei americane s-a înregistrat în trimestrul al patrulea al anului 2015, când acesta a ajuns la cifra record de 1,5 miliarde de dolari. Aceasta rezultă într-o creștere cu 52%, față de aceeași perioadă a anului 2014, când rețeaua de socializare a înregistrat un profit de 701 milioane de dolari.

Creșterea profitului  Facebook din acest trimestru a fost susținută de rezultatele mai bune ale companiei din vânzarea de publicitate pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

De asemenea, tot în trimestrul al patrulea al anului 2015, numărul de utilizatori Facebook a ajuns la cifra de 1,59 miliarde de useri, în creștere cu 14% față de perioada similară din 2014.

Bani din publicitatea pe dispozitivele mobile

Potrivit reprezentanților Facebook, în anul 2015, profitul companiei a ajuns la 17,93 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o creștere cu 44% față de 2014. Majoritatea veniturilor provin din vânzările din publicitatea pe dispozitive mobile, care este în creștere continuă.

În 2015, rețeaua socială americană a încasat 13 miliarde de dolari din reclamele pe tablete și telefoane. Acesta a reușit să atingă această sumă record în două feluri: prin reclame tradiționale personalizate pentru fiecare utilizator și prin reclame pentru instalarea altor aplicații.

2015 a fost un an important pentru Facebook. Comunitatea noastră a continuat să crească și afacerea noastră este înfloritoare”, a afirmat Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook.

La Bursa de la New York, acțiunile companiei au urcat cu 8,7%, pe fondul rezultatelor peste așteptări. Veniturile Facebook au crescut în 2015 cu 44%, la 17,9 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a urcat la 3,7 miliarde de dolari, față de 2,94 miliarde de dolari în 2014.

Averea lui Zuckerberg a ajuns la 47 miliarde de dolari

Creșterea profitului companiei Facebook a dus și la mărire veniturilor fondatorului și CEO-ului acesteia.  Averea lui Mark Zuckerberg a ajuns la aproximativ 47 miliarde de dolari.

Joi, 28 ianuarie 2016, averea lui Zuckerberg a crescut cu 5,5 miliarde de dolari, după ce titlurile Facebook au avansat puternic, cu aproximativ 13%, încă din deschiderea ședinței pieței de capital din SUA.

Zuckerberg a urcat astfel într-un top global al miliardarilor pe locul al 6-lea, fiind depășit doar de Bill Gates, Amancio Ortega, Warren Buffett, Jeff Bezos şi Carlos Slim.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *