logo
Search
Generic filters
Exact matches only

A fost inventată o baterie de telefon flexibilă

panasonic

Un nou tip de baterie litiu-ion a fost inventată de către cercetătorii de la Panasonic. Acumulatorul este unul ultraportabil și flexibil, menit pentru a alimenta un eventual smarphone flexibil.

Deși este încă în stadiile preliminare de dezvoltare, bateria creată de Panasonic a fost testată pentru a rezista răsucirilor, îndoirilor și altor deformări mecanice, în timp ce-și păstrează calitățile de alimentare. O baterie litiu-ion normală, folosită în mod obișnuit pentru alimentarea telefoanelor și a altor gadgeturi portabile, își pierde din capacitate atunci când este deformată, scăzând durata de funcționare a aparatului pe care-l alimentează.

Acest prototip de baterie a fost prezentat publicului în perioada 4 octombrie — 7 octombrie, în Japonia, în cadrul expoziției tehnologice anuale CEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies).

Bateriile litiu-ion pot fi periculoase în cazul în care nu funcționează în parametri normali, așa cum a fost cazul bateriei care alimentează dispozitivul Samsung Galaxy Note 7, care se poate supraîncălzi și chiar poate exploda. De asemenea, astfel de baterii pot lua foc dacă sunt supraîncărcate.

Prototipul de baterie flexibilă dispune de “o carcasă și de o structură internă de concepție nouă, laminate”, care reduc foarte mult riscurile de scurgere sau supraîncălzire.

Această baterie are doar 0,55 milimetri grosime și poate fi îndoită până la o curbură cu raza de 25 mm sau răsucită cu până la 25 de grade. Deocamdată capacitatea acestor baterii este foarte mică — între 17,5 mAh și 60 mAh — cu mult sub bateriile litiu-ion obișnuite care depășesc de multe ori 2000 mAh. Pentru moment, o astfel de baterie ar putea alimenta dispozitive cu consum redus, așa cum sunt cardurile smart, cardurile cheie sau obiectele vestimentare smart.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *