Search
Generic filters
Exact matches only

A fost lansat primul film despre viața Papei Francisc

Primul film dedicat Papei Francisc, conducătorul Bisericii Catolice, a fost lansat la data de 1 decembrie 2015, la Vatican. Lungmetrajul intitulat „Call Me Francesco” este regizat de Daniele Luchetti, un cineast italian selecționat la Cannes și prezintă drumul parcurs de Jorge Maria Bergoglio pentru a ajunge la conducerea Bisericii Catolice.

Acesta este primul film despre suveranul pontif, de origine argentiniană, care a fost ales la conducerea Bisericii catolice pe 13 martie 2013. Pelicula a avut aprobarea Papei Francisc, având în vedere locul de desfășurare a ceremoniei, care a avut loc în Aula Paul al VI-lea de la Vatican.

Rolul Papei Francisc, interpretat de doi actori

În filmul regizat de Daniele Luchetti rolul suveranului pontif este jucat de doi actori celebri.

Unul dintre ei este actorul argentinian Rodrigo De la Serna, care interpretează rolul fostului episcop din Buenos, Aires Jorge Mario Bergoglio, fiul unor imigranți italieni. Rodrigo De la Serna este cunoscut pentru apariţia alături de Gael Garcia Bernal în pelicula „Jurnal de călătorie/The Motorcycle Diaries”, de Walter Salles, care a câştigat un premiu Oscar la gala din anul 2005.

De asemenea, actorul chilian Sergio Hernandez îl interpretează pe viitorul suveran pontif în ultimii ani. Sergio Hernandez este cunoscut pentru pelicula „Gloria”, de Sebastián Lelio.

Scenariul, realizat pe baza unei cărți biografice

Scenariul filmului „Call Me Francesco” are la bază cartea „Francisco. El Papa de la gente/The Pope of The People”, scrisă de jurnalista argentiniană Evangelina Himitian.

Regizorul italian Daniele Luchetti a filmat pentru pelicula dedicată papei Francisc timp de peste 15 săptămâni, în Argentina, Germania şi Italia, producţia având un buget estimat la 12 milioane de dolari.

Luchetti a descris „Call Me Francesco” ca fiind un film despre „aventura umană şi spirituală” a celui care avea să ajungă la conducerea Bisericii catolice pe 13 martie 2013.

Daniele Luchetti este un respectat cineast italian, a cărui dramă „Viaţa noastră/La nostra vita” a fost selecţionată în competiţia Festivalului de Film de la Cannes din 2010. De asemenea, el este și regizorul filmului „Fratele meu este fiu unic/Mio fratello e figlio unico”, selecţionat la Festivalul de la Cannes în anul 2007.

Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, este al 266-lea papă al Bisericii Catolice, ales în anul 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 până în 2013 acesta a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Papa Francisc este primul suveran pontif neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, el este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!