logo
Generic filters
Exact matches only

A fost lansat programul de finanțare „Europa Creativă – Subprogramul Cultura”

euro_34491567
Sursă foto: dreamstime.com

Programul „Europa Creativă – Subprogramul Cultura” a fost lansat luni, 3 octombrie, de către Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA). Din momentul lansării sunt acceptate înscrieri de proiecte de cooperare care necesită finanțare. Fondurile oferite în cadrul proiectului se încadrează în suma de până la 2 milioane de euro.

Termenul-limită până la care se pot depune proiecte este 23 noiembrie a.c.

Linia de finanţare se adresează proiectelor de cultură, artă şi dezvoltare transnaţională culturală, proiecte în valoare maximă de două milioane de euro.

Sunt eligibili şi participanţii organizaţii, instituţii care au parteneriate, care-şi aleg un leader şi alte cel mult şase ţări în care să se perpetueze proiectul. Timpul maxim de implementare este de şase luni, iar perioada de sustenabilitate este precizată în fiecare contract în parte.

Finanţarea minimă este de 200.000 euro. Sunt încurajate parteneriatele dintre promotori europeni diferiţi de cultură şi proiecte culturale.

Toate documentele din dosarul de cerere de finanţare sunt disponibile şi pot fi descărcate de pe pagina EACEA. Formularul de cerere (eForm) este electronic.

„Principala modificare faţă de licitaţiile organizate în anii anteriori constă în schimbarea procedurii de depunere a aplicaţiilor, acestea urmând a fi transmise doar prin intermediul sistemului online de depunere a aplicaţiilor”, a precizat, luni, Biroul „Europa Creativă” Bruxelles.

Astfel, aplicanţii vor trebui să transmită online Formularul electronic de cerere (eForm) însoţit de anexele sale (Descrierea detaliată a proiectului, Declaraţia de onoare şi mandatele partenerilor, Formularul de buget şi Formularul cu informaţii privind parteneriatul).

După depunerea aplicaţiei, fiecare partener va trebui să ataşeze profilului creat în Portalul Participantului Formularul de entitate juridică şi anexele acestuia.

De asemenea, liderul de proiect va trebui să pregătească înaintea transmiterii aplicaţiei o serie de documente pe care să le poată furniza imediat la cererea finanţatorului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *