Search
Generic filters
Exact matches only

A fost lansat un nou smartphone rezistent la apă

Compania japoneză Kyocera a lansat, săptămâna trecută, un telefon mobil inteligent care poate fi spălat cu apă și cu săpun.

Este vorba despre smartphoneul Digno Rafre, care va fi disponibil spre achiziționare începând de vineri, 11 decembrie 2015, la prețul de 436 de euro (aproximativ 1.954 lei).

Telefon mobil spălat cu apă și săpun

Telefonul dispune de „o funcționare impermeabilă” atât în ceea ce privește ecranul, cât și în ceea ce privește carcasa, ambele putând fi spălate cu apă și săpun. În plus, producătorii spun despre acesta că ecranul lui tactil poate fi utilizat şi dacă este ud. În ceea ce privește specificațiile sale tehnice, telefonul permite utilizarea sa timp de 1.300 de minute fără întrerupere şi este prevăzut cu o cameră foto de înaltă calitate.

Compania japoneză a lansat și un videoclip de prezentare a noului său produs. În clipul promoțional se poate observa faptul că, impermeabilitatea telefonului Digno Rafre permite utilizatorului spălarea aparatului sub jetul de apă sau faptul că nu se strică în cazul în care este scăpat accidental în cadă. 

https://www.youtube.com/watch?v=Vc6eNqoLeQs

Producătorii recomandă telefonul în special familiilor cu copii mici, persoanelor care lucrează într-un mediu în care acesta poate interacționa oricând cu lichide sau celor care vor să consulte telefonul atunci când gătesc.

Compania încearcă prin acest produs să ajute utilizatorii să menţină telefoanele curate, dat fiind că ecranele lor pot conține până la 600 de bacterii (de 30 de ori mai mult decât vasul de la toaletă), potrivit unui studiu recent realizat de Universitatea din Barcelona (UB).

Piața telefoanelor mobile impermeabile

Smartphoneul Digno Rafre al companiei japoneze Kyocera Corp nu este singurul telefon inteligent impermeabil lansat pe piața dispozitivelor mobile. Mai multe companii producătoare de telefoane mobile au lansat, la rândul lor, telefoane rezistente la apă.

Cele mai multe smartphoneuri impermeabile au fost lansate de compania Sony. Aceasta a lansat trei modele de astfel de telefoane: Sony Xperia Z, Sony Xperial Acro S și Sony Xperia GO.

De asemenea, în afara telefoanelor de la Sony, mai există două telefoane mobile produse de compania Fujitsu, considerate impermeabile: Fujitsu F705i și Fujitsu F704i, dar și două modele de telefoane ale companiei Motorola, rezistente la apă: Motorola Defy Plus și Motorola RAZR Maxx.

În plus smartphoneuri rezistente la apă au produs și companiile Panasonic (Panasonic ELUGA), Sony Ericson (Sony Ericson activ), Toshiba (Toshiba Regza) sau Lenovo (Lenovo A660).

Piața telefoane impermeabile va fi în creștere în viitor, în condițiile în care există deja o concurență între companiile producătoare de smartphoneuri, pe acest segment de telefoane.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *