logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Gastronomia românească, promovată într-un serial difuzat la Travel Channel

Trei zone turistice ale României vor fi promovate, prin intermediul gastronomiei, într-un serial intitulat „Aventuri cu mâncare şi vin, în România” difuzat pe postul de televiziune Travel Channel.

Seria de documentare „Aventuri cu mâncare şi vin, în România/ Food and Wine Adventures: Romania” este un program prezentat de Jenny Powell, o cunoscută vedetă de televiziune din Marea Britanie, şi Olivier Magny, un expert în vinuri din Paris.

Noua serie cuprinde şase episoade de câte 30 de minute, care sunt difuzate în România, pe Travel Channel, în fiecare sâmbătă, începând din 23 mai, de la ora 20.00.

În afară de România, noul serial urmează să fie difuzat în următoarea perioadă în 130 ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi zona Asia-Pacific, țări în care Travel Channel emite în prezent.

Maramureș, Transilvania şi Delta Dunării

Primul episod din această serie este dedicat Maramureşului, oraşului Baia Mare şi cimitirului de la Săpânţa iar următoarele episoade sunt dedicate, pe rând, altor zone din România precum Braşov, Cluj, Constanţa, Arad şi Bucureşti.

În noua serie „Aventuri cu mâncare şi vin, în România”, Jenny Powell şi Olivier Magny pornesc într-o călătorie de descoperire culinară prin România. Aceştia prezintă mici producători care lucrează încă după metode tradiţionale, vizitează târguri de produse, podgorii şi ferme şi mănâncă într-unele dintre cele mai bune restaurante din ţară. În vizita lor, Jenny şi Olivier se îndreaptă spre nord, către Maramureş, înainte de a intra în Transilvania, ajungând în cele din urmă pe ţărmul Mării Negre.

Filmările pentru acest serial s-au întins pe parcursul a aproximativ patru săptămâni, în septembrie şi octombrie 2014.

Prezentatoarea noii serii, Jenny Powell, a declarat pentru Mediafax, cu prilejul filmărilor, că este „un mare fan al mâncării româneşti”, dar şi al procesului de preparare a gustărilor. Ea a mai spus că, prin intermediul mâncării, a putut să cunoască mai multe lucruri despre viaţa de familie a românilor, despre moştenirea lor culturală. „Şi a fost foarte aventuros totul, chiar mi-a plăcut foarte mult”, a mai spus Jenny Powell.

Totodată, specialistul francez în vinuri Olivier Magny a recunoscut că a venit în România cu multe prejudecăţi, având în vedere „reclama negativă” pe care o fac unele persoane de etnie romă în Franţa. „Am venit cu idei preconcepute, însă am ajuns să avem o mare apreciere faţă de România. Oamenii au fost foarte prietenoşi, calzi şi primitori. A fost un privilegiu să fim aici”, a spus Olivier Magny.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *