logo
Generic filters
Exact matches only

GENius – aparatul care produce apă folosind aerul

Apa este, după cum prea bine știți, vitală pentru viața fiecărei ființe de pe planetă. Însă, din păcate, nu toată lumea se poate bucura de ea în egală măsură. Există foarte multe zone defavorabile pe glob în care apa este de multă vreme un lux, nu ceva obișnuit. Mai exact, WHO (World Health Organization) estimează că un număr de 780 de milioane de oameni nu au acces la apă curată. Dintre aceștia, 3.4 milioane mor în fiecare an din cauza bolilor cauzate de apa murdară.

O companie israeliană numită Water-Gen consideră că are soluția de viitor care va aduce multe beneficii celor care nu au acces la apă curată. Conform site-ului edition.cnn.com, Water-Gen a dezvoltat un proiect denumit Atmospheric Water-Generation Unit (GENius), care reprezintă practic o mașinărie ce răcește aerul și condensează vaporii de apă, creând astfel apă curată, perfectă pentru băut.

Directorul companiei Water-Gen, Arye Kohavi, a declarat următoarele lucruri legate de noua invenție: ”Aerul curat intră în sistemul de schimbare de temperatură din GENius, unde este dezumidificat, după care apa este înlăturată din aer și colectată într-un rezervor din interiorul mașinii”, citează site-ul edition.cnn.com.

Desigur, conceptul de a colecta apă din aerul pur nu este unul inovativ, deoarece multe alte companii deja folosesc generatoare care au capabilitatea de a scoate apă din atmosferă, dar Water-Gen susține că GENius este cea mai eficientă tehnologie de până acum. Acest lucru înseamnă că produce o mare cantitate de apă în comparație cu energia electrică consumată. Conform directorului Water-Gen, cea mai bună soluție este cea care prezintă cea mai mare eficiență.

Mașina GENius este în prezent dedicată forțelor armate ale mai multor țări, dar va fi produsă și pentru uz civil, moment în care va putea fi folosită pentru producerea de apă în zonele de pe glob care au mare nevoie de această resursă vitală vieții.

O altă invenție, care vine să completeze utilitatea lui GENius, este Spring, un sistem portabil de filtrare a apei. Folosind Spring, oricine poate merge dintr-un loc în altul și poate consuma apă de oriunde, fie din lacuri, râuri sau bălți, datorită sistemului de filtrare modern care transformă orice apă în una perfect potabilă.

Împreună, Spring și GENius reprezintă tehnologia de care lumea are nevoie disperată nu doar în viitor, ci și în prezent.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *