logo
Generic filters
Exact matches only

Google anunță îmbunătățirea securității pe Gmail

gmail_
Sursă foto: dreamstime.com

Compania Google, parte a conglomeratului Alphabet, a anunțat joi, 11 august, pe blogul oficial, faptul că funcția de securitate ale serviciului de email cunoscut sub numele „Gmail” au fost îmbunătățite. Acest update este valabil atât pentru varianta desktop, cât și pentru versiunea de android.

Potrivit informațiilor de pe blogul companiei, actualizarea permite serviciului de email să trimită noi avertizări în cazul în care sunt sesizate link-uri malițioase sau suspecte.

Cu ajutorul noilor funcții de securitate, utilizatorii vor fi anunțați că sunt pe cale să viziteze site-uri de internet nocive și de asemenea că este posibil să fi transmis un mesaj a cărui autenticitate nu poate fi confirmată. Cadrul de politici privind expeditorul (Sender Policy Framework) conține o modalitate prin care sunt identificate și indexate mesajele spam, astfel ca pe viitor deținătorul căsuței de email să fie avertizat dacă mai primește un alt email similar de la aceeași persoană.

O altă noutate a acestor măsuri se referă la includerea unei semnături digitale la finalul fiecărui mesaj, iar acest nou tip de semnătură va atenționa serverul să cripteze mesajul care este trimis, care ulterior poate fi decriptat cu ajutorul unei chei publice de îndată ce a ajuns la destinație.

În versiunea desktop a Gmail, dacă mesajul primit conține legături web către site-uri periculoase, posesorul căsuței de email va fi avertizat de îndată ce a apăsat pe acele link-uri înainte de a se deschide pagina respectivă de internet.

Google își asigură utilizatorii că actualizarea politicilor și a practicilor de îmbunătățire a securității va continua, atât pentru Gmail, dar și pentru celelalte servicii Google, conform blogului oficial al companiei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *