Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Google News este disponibil și în limba română

Românii care obișnuiesc să citească știrile de pe internet, în detrimentul ziarelor sau revistelor, au de acum o nouă sursă de informare, în limba română. Portalul de știri Google News are, începând de marți, 18 august, și versiune în limba română, disponibilă atât pe internet, cât și pe dispozitivele mobile.

Potrivit anunțului făcut public de compania americană, Google News poate fi accesat fie direct pe web, fie prin intermediul aplicațiilor existente pe telefoanele inteligente cu sisteme Android sau iOS. Prin intermediul noii versiuni pot fi accesate cele mai recente știri și articole din cele mai importante publicații și bloguri din țară, iar utilizatorii își pot personaliza ediția pentru a urmări subiectele de interes.

În general, Google News își propune să promoveze jurnalismul autentic și să expună utilizatorii la diverse perspective. Nu există moderare manuală pentru selectarea importanței unei știri. Ierarhizarea știrilor este determinată de mai mulți factori, printre care: prospețimea conținutului, diversitatea conținutului, conținutul textual bogat și originalitatea conținutului”, se arată în comunicatul remis presei de către reprezentanții companiei.

Potrivit companiei, pentru a fi incluse în Google News publicațiile trebuie să îndeplinească cerințele prezentate în „Centrul de ajutor” al Google, iar cei care le îndeplinesc pot solicita direct includerea accesând Google News Publisher Center.

„Google News se străduiește să includă site-uri de știri care sunt credibile și au reputație și căutăm mereu să îmbunătățim calitatea ediției locale. Scopul este să oferim conținut de calitate dintr-o varietate de surse — și acestea includ de la cele mai mari publicații și bloggeri până la cei mai mici. Dacă identificați probleme în Google News, vă rugăm să ne contactați prin intermediul acestui formular online”, mai precizează compania.

În prezent, Google News este disponibil în 28 de limbi, acoperind 45 de țări. Originile portalului internațional de știri datează din vremea atentatelor asupra Turnurilor Gemene, din 11 septembrie 2001, când inginerii Google și-au dat seama de lipsa de informații pentru utilizatorii care tastau cuvintele cheie „World Trade Center”.

Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *