logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Google News introduce „Fact Check”

google-pe-tableta

Google News a anunțat lansarea unei noi funcții care permite verificarea acurateții informațiilor din anumite articole de știri. „Fact Check” (tradus „verificare de fapte”), are rolul de a evidenția știrile care conțin informații reale și de a le combate pe cele care au informații eronate sau inventate.

„Fact check” va apărea în Google News și „va pune în lumină eforturile sale de a distinge faptele de ficțiune”, conform Google.

Potrivit lui Richard Gingras, director de știri la Google, acest instrument are rolul de a ajuta cititorii să verifice dacă o știre este adevărată sau falsă. De asemenea, acesta a adăugat că site-urile care beneficiază deja de un serviciu de verificare a faptelor pot solicita să fie incluse pentru a apărea în rezultatele căutării.

„Veți vedea articolele etichetate în story box-ul extins de pe News.google.comși în aplicațiile Google News&Weather pentru iOS și Android, începând cu SUA și cu Regatul Unit”, a precizat Gingras într-o postare pe blog.

Google va stabili dacă este necesară verificarea unui fapt la o știre folosind tehnica „claim reviews”. Compania etichetează deja articolele cu tab-uri precum „opinie” („opinion”), „legat de” („related”) sau „sursă locală” („local source”).

Potrivit Duke University Reporter’s Lab, în prezent există peste 100 de site-uri de verificare online, printre care BBC Reality Check.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.