Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
simona halep
simona halep

Halep s-a calificat în sferturi la Roland Garros

Românca Simona Halep a învins-o în două seturi pe americanca Sloane Stephens în optimile de finală de la Roland Garros şi o va întâlni în sferturi pe rusoaica Svetlana Kuznetsova.

Potrivit unor stiri din tenis de pe site-ul de pariuri bet365, Simona Halep a ajuns în fazele superioare ale competiţiei, iar România stă foarte bine. Românca Simona Halep a scăpat de primele trei favorite şi are drum liber spre finală. Dar pentru a atinge acest obiectiv trebuie să rămână concentrată şi să joace cel puţin la fel de bine ca până acum. În primele trei tururi Simona Halep a trecut uşor în două seturi de rusoaica Alisa Kleybanova, britanica Heather Watson şi spaniola Maria Teresa Torro-Flor. Dar în optimile de finală a dat primele semne de slăbiciune în faţa americancei Sloane Stephens. Încă din primul game când a oferit o şansă de break se vedea că românca nu va avea o partidă uşoară. La 2-0 părea că va avea meci uşor, dar americanca a revenit şi a avut chiar break avans. Până la urmă Simona Halep a jucat mai bine pe finalul setului şi l-a câştigat cu 6-4. Şi în al doilea set românca a condus cu 2-0, dar Stephens nu a lăsat-o să se desprindă la trei game-uri diferenţă decât spre final. Astfel setul doi a fost câştigat de Simona cu 6-3.

Pentru calificarea în sferturile de finală Simona Halep are asigurat un cec în valoare de 220 mii de euro şi 430 de puncte în clasamentul WTA. În această fază românca se va duela cu rusoaica Svetlana Kuznetsova care în optimile de finală a trecut în două seturi, 6-3 6-4 de cehoaica Lucie Safarova. Cu siguranţă nu va fi o partidă uşoară pentru jucătoarea din România şi trebuie să joace mai bine decât în optimi când şi-a pierdut de patru ori serviciul. Până acum, Halep şi Kuznetsova s-au mai întâlnit de patru ori. Fiecare s-a impus de două ori. Foarte interesant e că fiecare a câştigat o dată pe ciment şi o dată pe zgură. Ultima dispută a avut loc în urmă cu o lună pe zgura de la Stuttgart şi a fost una echilibrată, dar câştigată în două seturi, 7-5 7-6 de Kuznetsova. Rusoaica a avut deja la această ediţie un meci foarte greu, în turul trei cu cehoaica Petra Kvitova când a fost condusă cu 1-0 la seturi, dar s-a impus până la urmă cu 9-7 în decisiv. Mai trebuie însă menţionat că Svetlana Kuznetsova a câştigat Roland Garros în 2009.

Simona Halep este singura reprezentantă a României rămasă pe tabloul principal de simplu. Celelalte trei românce prezente la acest turneu au fost eliminate astfel: Sorana Cîrstea în turul trei, Monica Niculescu în turul doi şi Alexandra Cadanţu în primul tur. Nici pe tabloul feminin de dublu de la Roland Garros nu mai sunt alte românce după ce Irina Begu a pierdut luni în optimile de finală. Aceasta a făcut pereche la acest turneu cu italianca Karin Knapp şi au evoluat bine, dar împotriva spaniolelor Garbine Muguruza şi Carla Suarez Navarro nu au mai avut ce face şi au pierdut în două seturi, 6-4 7-6. Restul româncelor prezente la dublu au pierdut în primele două tururi.

Reka

Reka

Reka este o persoană mereu în dezvoltare. O plictisește plictiseala și vrea mereu să facă ceva noi și să descopere un subiect bun. A terminat un Master în Relaţii Publice, dar şi-a continuat visul de a deveni scriitoare. Speră ca într-o zi să își publice cartea, care e în curs de finalizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *