Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Legea care va interzice verificarea email-urilor de servici în timpul liber

Germania este prima țară care ar putea introduce o lege ce va interzice verificarea email-urilor legate de servici după terminarea programului de muncă sau în weekenduri. Joburile din societatea modernă sunt foarte solicitante din punct de vedere intelectual, iar dezvoltarea tehnologiei ne permite acum să lucrăm de acasă sau să ne ocupăm în timpul liber de anumite probleme legate de servici.

Verificarea constantă a emailurilor în timpul liber a început să devină un obicei pentru tot mai mulți oameni, lucru sesizat de guvernul german și de mai multe companii nemțești. În consecință, Ministrul Muncii din Germania, Andrea Nahles, a anunțat că oficialii nemți culeg informații în prezent pentru a întocmi un proiect de lege care să fie înaintat în 2015 în guvern.

Andrea Nahles a declarat că ”este indiscutabil faptul că există o legătură între disponibilitatea permanentă și problemele mintale” ale oamenilor, motiv pentru care această măsură anti-stres este una mai mult decât necesară, informează nbcnews.com.

Înainte de sesizările guvernului, multe alte companii din Germania au început să interzică angajaților să se mai preocupe cu probleme legate de muncă (în afară de cele urgente) în timpul liber. Volkswagen, spre exemplu, a introdus un sistem care oprește pur și simplu emailurile angajaților în intervalul orar 18:15 și 7:00, împiedicându-i pe aceștia să-și mai verifice mesajele primite după plecarea spre casă.

Astfel de reguli sunt normale în Germania, acolo unde piața muncii este una mult mai bine organizată decât în alte țări ale lumii și unde muncitorii se bucură de multe avantaje, în ciuda costurilor ridicate pe care aceste avantaje le impun statului și/sau companiilor private. Acestea sunt semne ale unei societăți sănătoase, care știe să pună preț pe munca individului.

Această lege de care cu siguranță vom mai auzi pe viitor este un răspuns normal al unei țări dezvoltate la nevoile indivizilor de relaxare și petrecere a timpului alături de cei dragi, toate pentru o productivitate maximă în cadrul orelor de muncă.

foto

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *