Search
Generic filters
Exact matches only

Liderul de pe piața smartphone începe să piardă teren. Samsung înregistrează pierderi.

Duelul de pe piața telefoanelor de tip smartphone se anunță în continuare acerbă dat fiind faptul că pe lângă firmele mari precum Samsung, Apple sau HTC au apărut pe și producători chinezi care oferă telefoane smartphone la prețuri extrem de accesibile astfel că producătorii mari pierd din cota de piață.

Compania sud-coreeană Samsung (în traducere 3 stele) Electronics a pierdut 28 de miliarde de dolari din capitalizare în șase săptămâni conform ultimelor rapoarte financiare, iar analistul Adnaan Ahmad de la compania Berenberg din Londra, consideră că această tendință va continua deoarece Samsung va pierde în continuare o parte din cota de piață datorită lansării modelelor Iphone 5S și 5C, dar și a telefoanelor smartphone low-cost produse de firmele chinezești.

După data de 29 noiembrie 2013, acțiunile Samsung Electronics s-au depreciat cu 13%, și  potrivit aceluiași analist de mai sus, la această depreciere se va mai adaugă încă una de 11 %, previziunile lui Adnaan Ahmad având cea mai bună acuratețe, în rândul analizelor oferite de Bloomberg.

Ahmad consider că principalul producător mondial de telefoane de tip smartphone este presat de piața suprasaturată de smartphone-uri  high-end  și de profiturile mici înregistrate de modelele mai ieftine, ceea ce duce după cum se poate vedea, la vânzarea acțiunilor deoarece investitorii văd că profitul scade.

Samsung a livrat 13 milioane de telefoane Galaxy S4 în semestrul 4 al anului 2013, în scădere cu 4 milioane de unități față de semestrul 3, fapt ce explică această scădere destul de semnificativă a profitului de pe această piață.

Apple a pregătit o nouă lovitură rivalului său Samsung prin creerea unui parteneriat cu firma China Mobile care avea la sfârșitul lunii noiembrie 763 de milioane de utilizatori. Această colaborare presupune fapul că cei de la China Mobile vor putea vinde terminale Iphone, ceea ce însemnă că cei de la Apple vor avea acces la o piață foarte largă de desfacere care ar putea să ducă în continuare la scăderea cotei de piață a celor de la Samsung.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *