Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
lion-king
lion-king

Lion King va fi refăcut într-o versiune de animație ultrarealistă

Reprezentanți ai studiourilor de producție Walt Disney au anunțat miercuri, 28 septembrie, că vor produce o nouă versiune a lungmetrajului animat „Regele Leu / The Lion King”. Aceștia au menționat că pelicula va fi regizată de Jon Favreau și că va fi o adaptare live-action a poveștii.

Anunțul refacerii unuia dintre cele mai iubite filme de animație din palmaresul Disney a fost făcut cu ocazia împlinirii a 22 de ani de la lansarea peliculei originale.

Producția va consolida succesul de care se bucură în prezent Disney în urma reimaginării, pentru audiența contemporană, a unor pelicule clasice, precum „Maleficient” (2014), „Cenușăreasa” (2015) sau „Cartea junglei” (2016).

Favreau a lucrat și la hit-ul „Cartea junglei”, care „a debutat în aprilie și a adus încasări de 965,8 milioane de dolari în toată lumea”, după cum se arată în comunicatul Disney. Studiourile anunțaseră anterior că vor lucra cu Favreau și la o continuare după „Cartea Junglei”, însă nu a fost avansată nici o dată în acest sens.

La fel ca mult așteptata reeditare a producției „Frumoasa și Bestia”, ce o va avea ca protagonistă pe Emma Watson și care va apărea anul următor, „Regele Leu” va conține, pe coloana sonoră, cântece din filmul clasic de animație.

„Regele Leu”, lansat în 1994, a devenit unul dintre cele mai importante filme de animație din istorie, cu încasări globale puțin sub 1 miliard de dolari. Filmul a fost recompensat cu Oscaruri pentru melodia „Can You Feel the Love Tonight”, de Elton John și Tim Rice, ca și pentru coloana sonoră compusă de Hans Zimmer, dar și cu două premii Grammy pentru muzica ce s-a vândut în peste 14 milioane de copii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *