madonna
madonna

Madonna, numită „Femeia Anului 2016”

Regina muzicii pop, Madonna, a primit titlul de „Femeia Anului 2016”. Distincția i-a fost acordată de revista americană Billboard și va fi celebrată în cadrul evenimentului „Women in Music”, care va avea loc în iarna acestui an.

Câștigătoarea a șapte premii Grammy va primi distincția la a 11-a ediție a evenimentului „Femei în Muzică”, organizat la 9 decembrie la New York. Ceremonia înregistrată va fi difuzată de Lifetime la 12 decembrie.

Potrivit ABC News, artista în vârstă de 58 de ani are un an extraordinar, reușind să strângă peste 160 de milioane de dolari cu turneul său mondial „The Rebel Heart”, ceea ce a propulsat-o direct în fruntea clasamentului all-time al artistelor cu cele mai mari încasări din turnee.

Madonna a fost aleasă să primească această distincție și pentru implicarea organizației sale, „Raising Malawi”, în acțiunile filantropice dedicate sprijinirii programelor de educație și de sănătate pentru copiii din Malawi, din 2006 până în prezent. „Madonna face parte din numărul foarte mic al super-artiștilor a căror influență și carieră depășește domeniul musical”, a indicat într-un comunicat de presă Janice Min, președinte al grupului media The Hollywood Reporter—Billboard. „Datorită viziunii sale creatoare, a inovației persistente și dedicării cauzelor filantropice, ea este o sursă de inspirație pentru sute de milioane de oameni din lumea întreagă”, conform aceleiași Janice Min.

Anul trecut, Lady Gaga a fost desemnată de Billboard pentru această distincție, care a mai fost acordată anterior unor artiste, printre care Katy Perry, Beyoncé, Pink sau Taylor Swift.

Madonna, diva pop neconvențională

Madonna și-a început cariera muzicală la începutul anilor ‘80 și a cucerit publicul din întreaga lume cu personalitatea ei îndrăzneață. De fapt, cântăreața a fost prima femeie din industria muzicală care a avut control deplin asupra imaginii sale. Madonna este cunoscută pentru ținutele extravagante, versurile provocatoare și apariții scandaloase pe scenă. Ea s-a clasat de-a lungul carierei sale de 8 ori pe primul loc în topul Billboard 200 albume și a avut 12 piese ajunse în vârful clasamentului Billboard Hot 100. Cântăreața deține recordul pentru cele mai multe hituri în top 10 în clasamentul Billboard Hot 100, cu un număr de 38 de piese ale sale ajungând pe una din primele 10 poziții ale topului.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com