logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Mark Zuckerberg va dona 99% din acțiunile Facebook

Mark Zuckerberg a anunțat, după nașterea fiicei sale Max, că va dona 99% din acțiunile Facebook Inițiativei Chan Zuckerberg. CEO-ul Facebook și soția sa au luat această decizie din cauze nobile.

Potrivit scrisorii postate de Mark Zuckerberg pe pagina sa oficială, acesta va dona în jur de 45 miliarde de dolari fundației înființată de el și soția sa, Priscilla Chan, în speranța că vor putea dezvolta o viață mai bună pentru fiica lor Max și generațiile viitoare.

Fiica lui Zuckerberg, născută săptămâna trecută

Max, fiica lui Mark Zuckerberg și a Priscillei Chan s-a născut săptămâna trecută, însă anunțul nașterii sale a fost făcut abia marți, 1 decembrie.

Scrisoarea pe care fondatorul celei mai populare rețele de socializare a publicat-o pe pagina sa oficială este adresată lui Max Zuckerberg și vorbește despre speranța părinților acesteia că fiica lor va trăi într-o lume mai bună decât este cea în care trăim acum. Scrisoarea vorbește despre avansurile în tehnologie, în știință și în calitatea vieții. Totodată, scrisoarea semnată de Zuckerberg și soția sa, adresează dorința de a conecta întreaga lume prin intermediul internetului, pentru a oferi posibilități egale tuturor celor din generațiile viitoare, indiferent de locul în care aceștia trăiesc.

Banii vor fi donați pe parcursul vieții acestora

Deși Mark Zuckerberg a anunțat că va dona 99% din acțiunile Facebook fundației recent înființate de acesta și soția sa, el a menționat că acest lucru nu se va întâmpla dintr-o dată. Acțiunile vor fi donate pe parcursul vieții cuplului, iar Mark Zuckerberg a specificat că va rămâne acționar majoritar al Facebook pentru „viitorul apropiat”.

Chiar dacă Mark Zuckerberg ar fi donat toate acțiunile la un loc, acesta ar fi rămas milionar în continuare, rămânând cu aproximativ 450 milioane de dolari, pe lângă averea deținută în afara acțiunilor de la Facebook.

Mark Zuckerberg și soția sa, pe lista celor mai generoși filantropiști

Jurământul făcut de Mark Zuckerberg și Priscilla Chan este, cel mai mare jurământ caritabil făcut de cuplu până în prezent, însă acesta nu este singurul. Cuplul a mai fost implicat în acțiuni caritabile care vizează îmbunătățirea sistemului educațional prin tehnologie, dar și în acțiuni caritabile care vizează ecologia.

Anunțul cuplului că vor dona 99% din acțiunile acestora din Facebook, a făcut ca aceștia să urce în lista celor mai generoși filantropiști din Statele Unite ale Americii, alături de Bill Gates și soția acestuia, Melinda.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *