logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Materie organică descoperită pe Marte

Mars Rover

Ieri, site-ul sciencedump.com a scris despre una dintre cele mai importante descoperiri științifice legate de Planeta Roșie, așa cum este denumită Marte. Rover-ul Curiosity, robotul controlat de NASA aflat pe Marte, a trimis pe Pământ primele date concludente despre existența, dincolo de orice urmă de îndoială, a materiei organice.

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul instrumentului SAM (Sample Analysis at Mars) cu care este dotat Curiosity. Mai mult decât atât, alături de această descoperire importantă se mai află una: detectarea unei evoluții a nivelului de metan din atmosferă.

Misiunea rover-ului Curiosity este aceea de a descoperi dacă pe Marte există condiții ale mediului înconjurător care pot suporta viața. Iar descoperirea acestor materii organice este un pas important în această direcție. Oamenii de știință mai trebuie să stabilească cu precizie modul în care aceste materii organice au ajuns pe Marte, deoarece există mai multe posibilități. S-ar putea ca ele să fi fost aduse de comete sau chiar de tehnologia noastră de pe Pământ, dar dacă s-au dezvoltat acolo înseamnă că Planeta Roșie poate fi o soluție pentru susținerea vieții.

Într-un videoclip de 3 minute, omul de știință Danny Glevin ne explică mai bine detaliile acestei descoperiri și importanța lor pentru comunitatea științifică.

Citește și despre parcursul Simonei Halep la turneul din China.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *