Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Microsoft donează spațiu de stocare gratuit în cloud pentru ONG-uri

Compania americană din domeniul tehnologiei Microsoft a anunțat că, începând din acest an, intenționează să doneze spațiu de stocare gratuit în cloud, în valoare de un miliard de dolari, unor organizații nonprofit care lucrează pentru „binele societății”.

Anunțul a apărut într-un articol publicat marți, 19 ianuarie 2016, pe site-ul de știri al companiei. De spațiul de stocare în cloud oferit gratuit de Microsoft vor putea beneficia, în următorii trei ani, până la 70.000 de organizații nonprofit.

Ne luăm angajamentul să punem cloud-ul Microsoft în folosul comunității. În acest mod, Microsoft Philanthropies, cu susținerea Microsoft Research și Microsoft Business Development, va dona un miliard de dolari, sub forma spațiului de stocare gratuit în cloud-ul Microsoft, pentru organizațiile nonguvernamentale și pentru cercetările universitare, în următorii trei ani. Scopul nostru este ca, prin intermediul acestei inițiative, pe viitor să ajungem să susținem până la 70.000 de organizații nonprofit”,  a declarat Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, potrivit unui articol apărut pe site-ul de știri al companiei.

Potrivit reprezentanților companiei, Microsoft a optat pentru acest gen de donație, deoarece cloud computing-ul (n.r stocarea informațiilor într-un server ce poate fi accesat pe internet) a devenit o resursă vitală, care vine ca o soluție la problemele de stocare a informațiilor cu care se confruntă societatea actuală.

Cloud computing-ul a apărut ca o resursă vitală pentru deblocarea secretelor deținute de date, într-un mod care creează perspective noi și conduc la descoperiri, nu numai în domeniile științei și tehnologiei, dar ajută și la rezolvarea provocărilor de natură economică și socială, prin furnizarea de servicii mai bune. Pot îmbunătăți, de asemenea, și comunicarea și pot ajuta companiile să își rezolve problemele (n.r. legate de spațiul de stocare a informațiilor), într-un mod mult mai ușor și mai eficient”, se mai articolul citat.

Această donație este realizată prin intermediul Microsoft Philanthropies, o nouă organizație a Microsoft, lansată în 2015, a cărui scop este acela de a facilita accesul oamenilor din întreaga lume la tehnologiile și la resursele tehnologice de ultimă generație.

Microsoft este una dintre cele mai mari companii americane din domeniul tehnologiei. Anul trecut, compania a realizat venituri de 67,670 miliarde de dolari, o creștere de 11% față de 2014 și se află pe a patra poziție într-un top al celor mai valoroase branduri din lume, realizat de compania internațională de consultanță Interbrand.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *