Search
Generic filters
Exact matches only

Misterul avionul dispărut a fost dezlegat

După ce au trecut deja mai multe de două săptămâni de la dispariția zborului MH370 al Malaysia Airlines,compania de zbor a anunțat că, fără îndoială, avionul s-a prăbușit în sudul Oceanului Indian, acolo unde unele bucăți din carcasa avionului au fost descoperite de anchetatori. De asemenea, oficialii malaysieni au precizat că nu a existat niciun supraviețuitor dintre cei 239 de oameni de la bord.

Compania aeriană malaeziană a declarat următoarele: ”Regretăm că trebuie să spunem, fără niciun fel de îndoială, că zborul MH370 s-a prăbușit și nimeni de la bord nu a supraviețuit. Trebuie să acceptăm faptul că toate dovezile arată că avionul s-a prăbușit în sudul Oceanului Indian”, citează ziare.com.

Declarația companiei a fost susținută și de cea ulterioară a premierului malaezian Najib Razak într-o conferință de presă, când acesta a anunțat că, din păcate, avionul dispărut s-a prăbușit, conform tuturor datelor culese de anchetatori.

Pentru rudele pasagerilor chinezi s-a organizat la Beijing o ședință de informare,cu scopul de ali se aduce la cunoștință concluziile anchetatorilor. Deși aceasta a avut loc cu ușile închise, reporterii au putut să audă clar țipetele și plânsetele celor dinăuntru după anunțul conform căruia niciun pasager nu a supraviețuit. O ședință asemănătoare s-a ținut și la Kuala Lumpur în Malaezia, unde o femeie a ieșit plângând din sală imediat după anunțul trist, informează CNN, citat de ziare.com.

Aeronava nu a fost încă localizată, în ciuda eforturilor continue ale echipelor de căutare. Este posibil ca avionul să se afle pe fundul oceanului, la o adâncime care poate depăși 3000 de metri.

Mai multe forțe importante de căutare au fost mobilizate spre zona acum restrânsă, printre care opt avioane cu radare performante aparținând SUA, Noii Zeelande, Chinei și Australiei, precum și nave comerciale și de război cu capacități de căutare submarină. Perimetrul care este cercetat momentan măsoară 59.000 de kilometri pătrați și se află la aproximativ 2.500 de kilometri sud-vest de orașul australian Perth.

Mai mult de 25 de țări au participat la căutările inițiale, care s-au efectuat pe o arie foarte largă ce pornește din nordul Thailandei până în Asia Centrală peste coridorul nordic și din Indonezia până în sudul Oceanului Indian peste coridorul sudic, informează mondonews.ro.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *