logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Motive să renunți la Facebook

Era doar o chestiune de timp până când Facebook, la fel ca orice alt lucru nou, să își atragă și combatanți, oameni care nu sunt de acord cu rețeaua de socializare și care, probabil, nici nu și-au făcut cont vreodată.

Considerând toate avantajele pe care această platformă le aduce, trebuie să luăm în considerare și părțile mai puțin negative ale acesteia. Câteva dintre punctele slabe ale Facebook, în lista de mai jos.

Adicție

Facebook îți formează adicția specifică fiecărei rețele de socializare. Partea și mai proastă este că nici nu îți dai seama cât de mult te prinde, spre deosebire de fumat sau alcool, de exemplu. În medie, femeile petrec în jur de 81 de minute pe Facebook în fiecare zi, iar bărbații 64 de minute.

Scăderea respectului de sine

Studiile făcute asupra utilizatorilor de Facebook arată, mai ales în rândul femeilor, că aceștia devin mai preocupați de aspectul corpului propriu uitându-se adesea la pozele prietenilor. La studiu au participat 600 de persoane, dintre care mai mult de jumătate au recunoscut că își doresc să scadă în greutate sau să arate la fel ca prietenii lor pe care îi urmăresc pe Facebook.

Aplicarea la un job

Căutarea unui job s-a mutat aproape exclusiv în mediul online, deoarece acolo se află și angajatorii, și potențialii angajați. Acesta poate fi un lucru bun sau un lucru rău. Studiile confirmă faptul că aproximativ 90% dintre angajatori folosesc profilul unui potențial angajat pentru a dobândi mai multe informații despre acesta. Același studiu, însă, arată și faptul că 69% dintre recrutori au respins cel puțin un candidat după vizionarea profilului acestuia. Deci, atenție la postări și poze.

Despărțirile

Cele de cuplu, desigur. Iar dacă din păcate se întâmplă să treci prin așa ceva, pentru binele tău și al celor din lista ta de prieteni, nu mai sta pe Facebook. Sau dacă stai, renunță la statusurile pline de melancolie și la postarea melodiilor de dragoste, dor sau suferință. Nimeni, dar chiar nimeni nu vrea să vadă lucruri de acest gen în news feed. E patetic și denotă copilărie, nu maturitate.

Declanșarea invidiei

Lumea rareori postează lucruri triste, tragedii personale (în afară de mai sus menționatele despărțiri lacrimogene, sau dacă încă nu ai depășit vârsta de 14 ani) sau probleme serioase. Folosim cel mai des Facebook pentru a posta lucruri frumoase, momente fericite și de mare succes. Ori acest lucru poate să-i facă pe unii să dezvolte o anumită invidie, uitând că de fapt, Facebook nu conține toate informațiile despre viața unei persoane.

Amânarea examenelor

Știți sentimentul acela, când înveți stând pe Facebook, cu materia cursului lângă tine pe pat? Sigur îl știți, dacă sunteți student. Facebook are o putere de distragere uriașă, mai ales în lumina faptului că procrastinarea este o trăsătură de caracter pentru 99% dintre studenți. Nu citez niciun studiu când spun acest lucru, ci pur și simplu vorbesc din experiența celor 4 ani de studenție de până acum. Și nu cred că mă va contrazice cineva.

Este important să știm că Facebook poate avea un rol important în viața noastră. Dar depinde de noi cum vom gestiona existența acestei rețele de socializare în activitatea noastră zilnică și cât de mult îi vom permite să ne afecteze negativ viața. Nu uitați, totul ține de puterea voinței noastre.

Sunt curios să aflu și de la voi cât de mult credeți că vă afectează Facebook în viața de zi cu zi și ce faceți pentru a combate efectele sale negative. Secțiunea de comentarii este doar a voastră.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *