logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Nintendo a anunțat lansarea unei noi console în 2017

nintendo

Nintendo, compania japoneză care produce jocuri video, a anunțat că vor lansa o nouă consolă în 2017. Nintendo Switch, cum va fi denumită aceasta, are ca scop recuperarea decalajului care există între companie și competitorii săi, Sony Corp și Microsoft Corp.

Nintendo Switch, prima consolă lansată de Nintendo după Wii U în 2012, este un dispozitiv hibrid, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată atât ca o consolă tradițională de jocuri video cât și ca un dispozitiv portabil. Grupul japonez, care intenționează să lanseze noua consolă pe piață în luna martie a anului următor, nu a oferit joi detalii cu privire la prețul consolei sau alte specificații.

Succesul înregistrat de Switch va fi crucial pentru Nintendo având în vedere că această firmă menține consolele de jocuri video în centrul afacerilor sale, într-un moment în care industria jocurilor video migrează spre smartphone-uri. O dovadă a acestei tranziții este și numărul de console vândute de Nintendo. În timp ce consola Nintendo Wii, lansată în 2006, s-a vândut în peste 100 de milioane de exemplare, succesoarea sa, WiiU, nu s-a bucurat de un succes similar doar 13 milioane de unități fiind vândute în cei trei ani de la lansare.

Vânzările dezamăgitoare de console WiiU și semnalele venite de la acționari și investitori au determinat Nintendo să intre pe piața jocurilor pentru smartphone-uri, ceea ce a dus recent la un succes fenomenal înregistrat de jocul Pokemon GO. În prezent Nintendo pregătește o versiune a jocului Super Mario pentru telefoanele iPhone și tabletele iPad produse de Apple.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *