logo
Search
Generic filters
Exact matches only

O româncă, distinsă cu premiul pentru cea mai bună poliţistă din lume

Implicarea autorităților române în misiuni cu caracter umanitar a fost recompensată din nou, la nivel internațional. De data aceasta comisarul-șef de poliție Raluca Domuţa a primit titlul de „International Female Police Peacekeeper 2015”, pentru modul în care s-a implicat în misiunile de căutare şi salvare după cutremurul care a avut loc în Haiti din 2010.

În cadrul unei festivități organizate în Cardiff, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, polițistei i-a fost recunoscut rolul pe care l-a avut în 2010, în timpul unei misiuni ONU pe care a avut-o în Haiti.

„La data de 23 august a.c., în cadrul ceremoniei organizate de International Association of Women Police – IAWP, comisarului-șef de poliție Raluca Domuţa, din cadrul Poliției Române, i s-a conferit titlul de «International Femele Police Peacekeeper 2015», pentru rolul deosebit avut în timpul misiunii de căutare şi salvare din Haiti”, se arată într-un comunicat remis presei de Poliția Română.

Ofițer de poliție de excepție

Raluca Domuţa a fost apreciată pentru implicarea în activitățile de căutare şi salvare a sute de persoane, derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acționau în zonă pentru combaterea holerei.

De asemenea, polițistul român este considerat de organizațiile internaționale un ofițer de poliție de excepție, a cărui experiență este valoroasă în sprijinirea procesului de pace şi stabilizare din Haiti.

Experiențele trăite în misiunea internațională într-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut să înțeleg de ce bunica mea, care a trăit experiența Primului Război Mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârșitul rugăciunii spunea «Doamne, ajută-ne să ne trezim în pace!»”, a spus Raluca Domuţa, citată în comunicatul Poliției Române.

Ofițerul Raluca Domuţa a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în științe penale, psihologie judiciară şi apărarea drepturilor omului. În prezent, ocupă funcția de șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH şi oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate şi a actelor de violența sexuală.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *