Search
Generic filters
Exact matches only

Orchestra Filarmonicii din Berlin va deschide Festivalul George Enescu 2019

Ediția din 2019 a Festivalului Internațional „George Enescu” va fi deschisă de una dintre cele mai consacrate orchestre din lume. Este vorba despre Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va fi prezentă pe scena festivalului românesc dedicat muzicii clasice, unde va susține două concerte.

Spectacolele pe care le va susține Orchestra Filarmonicii din Berlin, la București, sunt programate pe 31 august 2019 şi pe 1 septembrie 2019.

Confirmarea Filarmonicii din Berlin vine după participarea orchestrei în premieră în România, în cadrul ediției 2015 a Festivalului Enescu, care a acceptat invitația în urma a 15 ani de negocieri. După concertul susținut la Sala Palatului, pe 3 septembrie 2015, conducerea Filarmonicii din Berlin a decis, în urma reacției publicului din România şi a modului în care muzicienii au fost primiți la Festivalul Enescu, să revină la Bucureşti.

Faptul că Orchestra Filarmonicii de la Berlin a luat decizia să susţină două concerte în cadrul ediţiei 2019 a Festivalului Enescu, nu unul singur, este, de asemenea, un eveniment în sine“, a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Enescu.

La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Kirill Petrenko, succesorul lui Sir Simon Rattle.

Considerată drept „cea mai bună orchestră din lume” (The Gramophone, 2008), Orchestra Filarmonicii din Berlin este şi una dintre cele mai exigente. La ediţia 2015 a Festivalului Internaţional „George Enescu”, 11 tone de echipament au fost transportate la Bucureşti pentru concertul Filarmonicii din Berlin, o greutate record în istoria Festivalului.

Ediţia 2017 a Festivalului internațional „George Enescu” (2-24 septembrie) se va deschide pe 2 septembrie 2017, cu cea mai cunoscută și apreciată operă a compozitorului George Enescu – „Oedip”, în versiune concertantă. Opera va fi interpretată de London Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, cu participarea Corului Filarmonicii „George Enescu” şi a Corului de Copii Radio. Ediția 2017 marchează, de asemenea, o premieră care stă sub semnul dezvoltării internaționale: „Oedip”, în această versiune concertantă şi cu aceeași distribuție, va fi prezentat şi la Londra, pe 23 septembrie.

De asemenea, vor fi prezenți, în premieră, în ediția 2017 pianistul de origine chineză Lang Lang, un superstar al muzicii clasice, şi tenorul Jonas Kaufmann, un reper al interpretării muzicii de operă la nivel mondial.

Un număr de 37 de lucrări de George Enescu vor fi interpretate în cadrul acestei ediţii, printre acestea numărându-se interpretarea “Simfoniei a III-a”, de George Enescu, de către Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia, sub bagheta cunoscutului dirijor Antonio Pappano.

Începând cu ediţia 2017, Festivalul Internaţional “George Enescu” trece într-o nouă etapă de dezvoltare internaţională, prin directoratul asigurat de Zubin Mehta – preşedinte de onoare şi Vladimir Jurowski – director artistic.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *