logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Premieră medicală în România – Aritmiile cardiace, vindecate complet

Fibrilațiile atriale, cunoscute sub numele de aritmii cardiace pot fi vindecate printr-un tratament complet, minim invaziv, atât din punct de vedere structural, cât și electric. Fibrilația atrială (FA) este cea mai frecventă aritmie cardiacă, afectând peste 6 milioane de oameni, majoritatea având peste 65 de ani. 

Fibrilația atrială reprezintă bătăi anormale, neregulate ale atriilor. Un episod de FA poate dura minute, ore, zile, săptămâni, iar la un moment dat, fibrilația atrială poate deveni permanentă. Se asociază cu alte afecțiuni, precum: boli coronariene, hipertensiune arterială, afecțiuni tiroidiene.

Prof. Dr. Mahmoud Suleiman, medic intervenționist supraspecializat în electrofiziologie în cadrul departamentului de Electrofiziologie al Spitalului Rambam Medical Center din Israel, cât și medic electrofiziolog (2007-2008) în cel mai renumit spital din lume, Mayo Clinic Rochester, MN, din America, a realizat un maraton de operații în scopul tratării fibrilației atriale.

Astfel, 7 pacienți români diagnosticați cu fibrilație atrială și WPW (Sindromul Wolff-Parkinson-White) au fost operați în urmă cu câteva zile de către dr. Mahmoud Suleiman.

„Bazându-ne pe un tratament în două etape, mai exact prin procedura Watchman și prin procedura de electrofiziologie, aritmiile cardiace pot fi, de astăzi, vindecate complet și la noi în țară. Bineînțeles, în România, procedurile de electrofiziologie se efectuează de mult timp, însă niciodată nu a fost tratat un caz atât de complex. Pacienții cu fibrilație atrială au un risc crescut de formare a trombilor în auricula atrială. În acea zonă (auricula atrială) se formează peste 90% din trombi în cazul aritmiilor cardiace. Trombul poate migra oriunde și poate avea urmări grave. Dacă acesta migrează spre arterele carotidiene poate cauza atac vascular cerebral ischemic, dacă migrează spre arterele inimii (coronare) poate cauza un infarct miocardic, iar în cazul în care migrează spre membrele inferioare poate cauza ischemie acută de membre. De aceea, din punct de vedere medical, am abordat diferit această afecțiune”, a afirmat Iulian Pleșcan, director operațional Centrele de Excelentă ARES.

Această abordare reprezintă ultima tehnică la nivel mondial, introdusă recent, în 2014. Scopul procedurilor pe care le efectuăm prin metoda minim invaziă este de a trata afecțiunea pacientului, respectiv fibrilația atrială, dar totodată de a elimină riscul complicațiilor posibile din viitor, prin închiderea auriculei atriale”, a spus Dr. Oren Iancovici, CEO Centrele de Excelentă ARES.

sursa

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *