logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Regizorul filmului „The Revenant”, cel mai bun, în viziunea Sindicatului Regizorilor Americani

Alejandro González Iñárritu a fost onorat de către Sindicatul Regizorilor Americani cu marele premiu la Gala Sindicatului (DGA). Este pentru a doua oară când regizorul filmului „The Revenant” primește această distincție, anul trecut primind-o pentru filmul „Birdman”.

Iñárritu, 52 de ani, a fost din nou încoronat cel mai bun regizor în timpul galei DGA, un barometru elocvent pentru premiile Oscar, cu trei săptămâni înainte de acordarea prestigioaselor statuete ale Academiei americane de film. Mexicanul devine astfel primul regizor care se impune doi ani la rând în cadrul premiilor Sindicatului regizorilor americani.

Leonardo DiCaprio, cel mai bun actor

Leonardo DiCaprio, interpretul personajului Hugh Glass în pelicula ”The Revenant”, a obținut pentru acest rol premiul pentru cel mai bun actor la gala Sindicatului actorilor americani (SAG Awards). Filmul a fost recompensat în acest an cu trei Globuri de Aur — pentru cel mai bun regizor, cel mai bun actor într-un film dramatic și cel mai bun film dramatic.

”Sunt emoționat, sunt extrem de norocos și mai mult decât atât sunt extrem de recunoscător”, a declarat Iñárritu în fața celorlalți regizori și invitați prezenți la gala găzduită de hotelul Hyatt Regency Century Plaza din Los Angeles. Regizorul mexican, foarte emoționat în momentul primirii premiului, a adus un omagiu tatălui său, care a murit în urmă cu doi ani. Actrița Jane Lynch, 55 de ani, a fost gazda ceremoniei la care au luat parte peste 1.600 de invitați, conform site-ului web oficial al evenimentului www.dga.org.

Regizorul preferat la premiile Oscar

Iñárritu și-a asigurat titlul de preferat în cadrul decernării premiilor Oscar care va avea loc peste câteva săptămâni. Filmul său, „The Revenant” a adunat 12 nominalizări la categorii precum „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor în rol principal” (Leonardo DiCaprio), „Cel mai bun actor în rol secundar” (Tom Hardy), „Cel mai bun regizor” (Iñárritu), „Cel mai bun sunet” și „Cel mai bun montaj de sunet”. Gala de premiere a Oscarurilor va avea loc în data de 28 februarie, în Hollywood, California, Statele Unite ale Americii și va fi prezentată, în acest an, de către actorul american Chris Rock.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.