Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

România, cea mai bună destinaţie turistică din 2015

România a fost nominalizată de către unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de călătorii din SUA, Dennis Lennox, drept destinaţia turistincă numărul unu pentru 2015. Acesta recomandă străinilor să viziteze în special Transilvania, cunoscutul tărâm al lui Dracula.

Dennis Lennox a vizitat Romania la invitaţia Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare turistică a judeţului Braşov. În România, jurnalistul a făcut un tur de noapte al Bucureştiului, a vizitat Vulcanii Noroioşi de la Buzău, Braşovul, Râşnovul, Branul şi bisericile fortificate din Braşov şi Sibiu.

În articolul din publicaţia Morning Sun, jurnalistul recunoaşte ca puţini sunt americanii care ştiu unde este România sau care chiar au auzit de ţara noastră.

România, destinaţie ce trebuie vizitată

Dennis Lennox descrie România ca o destinaţie ce trebuie vizitată şi care te poartă în trecut, în misterul şi frumuseţea unei luni vechi, autentice, în unele locuri neatinsă de expansiunea modernă. El mai spune despre România că este una dintre cele mai bine păstrate valori tradiţionale ale Europei.

Jurnalistul a fost impresionat de bisericile fortificate din Transilvania, de satele pitoreşti unde găseşti un vin excepţional şi o mâncare excelentă unică în lume. El a fost foarte impresionat de Viscri şi a vizitat şi casa prinţului Charles.

Dennis Lennox mai recomandă şi Vulcanii Noroioşi după ce a fost impresionat de perisajul superb de aici. De asemenea, în opinia jurnalistului nu trebuie ratat nici Castelul Bran, cunoscut în toată lumea drept Castelul lui Dracula. Despre Braşov, jurnalistul spune că este un oraş medieval superb care oferă de la obiective turistice atractive până la mâncare excepţională şi condiţii foarte bune de cazare.

Reclama făcută de jurnalistul American României este una foarte mare având în vedere că publicaţia pentru care scrie, The Morning Sun are peste 1 milion de cititori zilnic. În plus, în articolul său chiar dă linkuri către site-urile locale ale obiectielor turistice vizitate şi oferă chiar şi preţurile liniilor aeriene cu care se poate ajunge uşor în România.

Braşovul, preferatul turiştilor străini

Braşovul este oraşul care a atras în 2013 şi 2014 cei mai mulţi turişti străini. În afara Braşovului, străinii preferă şi Timişul, Sibiul şi Mureşul.

Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Braşovul sunt germanii, aceştia fiind urmaţi de italieni şi francezi. Locurile patru şi cinci sunt deţinute de turiştii din Ungaria şi Israel. La Braşov cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Biserica Neagră şi centrul vechi, dar şi Casa Sfatului.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *