logo
Search
Generic filters
Exact matches only

România va avea o stațiune plutitoare pe Dunăre

Vacanțele pe Dunăre vor căpăta o nouă dimensiune odată cu construirea, pe fluviu, a unei stațiuni turistice plutitoare. Ideea, unică în țara noastră, îi aparține lui Marius Liudimirescu, un inginer în construcții a cărui vis a fost mereu să aibă o casă plutitoare.

Marius Liudimirescu are 42 de ani și este inginer-constructor. Acesta s-a specializat în Germania, acolo unde a învățat că secretul unui astfel de sat stă în pilonii de metal şi structurile de lemn.

Deși micuța așezare lacustră, ce se va ridica în localitatea Berzasca, va fi pregătită să-şi primească vizitatorii abia anul viitor, zece căsuțe sunt deja realizate, conform constructorului. „Primele case pe care le-am făcut au fost extrem de complicate, dar odată învățată tehnologia, totul devine simplu”, a afirmat Marius Liudimirescu pentru Digi 24.

15 căsuțe plutitoare

Odată descoperit secretul care stă în spatele construirii lor, realizarea unei astfel de locuințe, care nu are mai mult de 32 de metri pătrați, nu i se mai pare deloc complicată inginerului. Acum el ridică o căsuță pe zi, împreună cu echipa sa de muncitori.

El speră ca anul viitor micul complex lacustru să fie gata și turiștii să se poată bucura nu doar de o croazieră pe Dunăre, ci și de faptul că vor putea lua masa sau înnopta deasupra apei. În total, 15 case îi așteaptă în primul sat lacustru din România.

Prima stațiune exotică din România

Investitorul speră să transforme, cu bani europeni, micuța localitate de la Dunăre în prima stațiune exotică din România.

Întregul proiect a costat 600.000 de euro, dintre care 200.000 de euro sunt bani europeni. O astfel de casă costă 18.000 de euro, în vreme ce una identică, dar pe uscat, ar costa 15.000.

Peste tot se spunea că este Dubaiul sau Maldivele din România. A apărut în urmă cu vreo 6-7 ani ideea, când s-a făcut o tabără de arhitectură la Berzasca, iar acest proiect a câștigat concursul de arhitectură”, a mai spus inginerul Sorin Liudimirescu, coordonatorul proiectului de căsuțe plutitoare.

O noapte pe Dunăre, într-o astfel de căsuță, va costa aproximativ 250 de lei.

Autoritățile locale se gândesc deja la beneficiile economice pe care le va aduce noua mini-stațiune pe apă. Primarul speră că investiția înseamnă automat noi locuri de muncă pentru oamenii din sat. „Acest concept fiind unic în România, nu poate să fie decât motorul dezvoltării turismului” a declarat Nicolae Furdui, primarul localității Berzasca.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *