logo
Generic filters
Exact matches only

Roșia Montană, mai aproape de a fi patrimoniu UNESCO

rosia-montana

UNESCO a inclus Roșia Montană pe lista indicativă, conform unui document care a fost adoptat miercuri, 26 octombrie, la Paris, de către Comitetul Patrimoniului Mondial. Anunțul includerii comunei în patrimoniul UNESCO a fost făcut de Ministrul Culturii, Corina Șuteu, pe pagina de Facebook.

„În intervalul 24 octombrie – 26 octombrie, la Paris, la sediul UNESCO, a avut loc cea de-a 40-a sesiune de lucru a Comitetului Patrimoniului Mondial. La aceasta sesiune, România a fost reprezentată de Irina Iamandescu (directoare în cadrul Institutului Naţional al Patrimoniului din Bucureşti), ambasador Adrian Cioroianu, delegat permanent al României la UNESCO, şi de Flavio Pironea, delegat permanent adjunct al României la UNESCO”, a anunţat Corina Şuteu pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a explicat că „În şedinţa din ziua din 26 octombrie, plenul a adoptat documentul WHC/16/40.COM/8A, care cuprinde propunerile statelor membre ale organizaţiei pentru obiectivele de inclus în lista indicativă a UNESCO. Printre acestea, a fost adoptată şi includerea sitului Roşia Montană, propus de România, pe lista indicativă UNESCO”, precizând că “includerea pe lista indicativă este un prim pas în eventuala propunere a sitului respectiv pentru a intra pe lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO”.

„Dar este un pas care contează”, se mai menţionează în textul publicat sâmbătă, 29 octombrie.

Comuna Roșia Montană este o localitate minieră, care a fost declarată sit istoric și care este protejată de lege.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *