Search
Generic filters
Exact matches only

S-a lansat YouTube Gaming, platforma de streaming dedicată exclusiv jocurilor video

YouTube, cea mai mare și mai cunoscută platformă de video sharing din lume, a anunțat zilele trecute lansarea unui nou produs. Este vorba despre YouTube Gaming, o platformă de streaming dedicată exclusiv gamerilor și jocurilor video.

Noul produs lansat de YouTube ar putea să rivalizeze cu sistemul Twitch, al firmei Amazon. Pentru moment, YouTube Gaming este disponibil doar în SUA și Marea Britanie, prin intermediul paginii web gaming.youtube.com și al unor aplicații pentru dispozitivele mobile, însă în viitor se va extinde și în alte părți ale lumii.

Noul serviciu reunește într-un singur loc și organizează întregul conținut referitor la jocuri video de pe YouTube și va permite realizarea de transmisii în direct, potrivit companiei Google, proprietara acestui portal.

Jumătate dintre cele mai vizionate înregistrări video de pe YouTube sunt legate de jocuri video. Totodată, statisticile arată că utilizatorii Youtube au alocat în 2015 cu 75 % mai mult timp decât anul trecut pentru a urmări înregistrări de acest gen.

YouTube Gaming , care va acorda o atenție specială concursurilor de „e-Sports”, conține înregistrări video despre 25.000 de jocuri video.

YouTube Gaming, anunțat încă din vară

Noua platformă de streaming pentru jocurile video a fost anunțată de YouTube încă din vară, pe blogul platformei de video sharing.

Vara aceasta vom lansa YouTube Gaming, o nouă aplicație și un nou site care să vă țină conectați cu jocurile, jucătorii și cultura de gaming care contează pentru voi. YouTube Gaming înseamnă video-uri și live streaming create în jurul celei mai mari comunități de gamers din mediul online – toate într-un singur loc”, anunța Google într-un articol apărut în luna iunie pe blogul YouTube.

Platforma online YouTube, deținută de compania Google, are în prezent peste un miliard de utilizatori unici. Totodată, în fiecare zi sunt vizionate sute de milioane de ore pe YouTube şi sunt generate miliarde de vizionări, iar numărul de ore urmărite lunar pe YouTube crește cu 50% în fiecare an.

YouTube are peste 7 milioane de utilizatori unici lunar, în România, iar pe această platformă sunt înregistrate în prezent peste un milion de canale românești.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *