Search
Generic filters
Exact matches only

Se lansează Blackphone, cel mai sigur smartphone din lume

Dacă sunteți preocupați de intimitatea convorbirilor pe care le aveți la telefon, Blackphone vine să vă rezolve această grijă. Noul smartphone va fi cel mai sigur telefon din lume, garantând că cel puțin serviciile secrete americane nu vor putea să asculte convorbirile utilizatorilor de Blackphone.

Isteria cu ascultarea telefoanelor și nu numai de către NSA (National Security Agency) s-a declanșat în 2010, când agenția mai sus amintită a primit mandat judiciar pentru interceptarea comunicațiilor din 193 de state și organizații internaționale, inclusiv din România. Acest lucru a stârnit un scandal monstru la nivel global, după ce Washington Post a obținut și a publicat o copie a unui document oficial secret, furnizată de fostul consultant NSA Edward Snowden, care s-a refugiat în Rusia.

Nevoia de intimitate a dus la crearea smartphone-ului Blackphone, care va fi lansat în decurs de două săptămâni. Telefonul va folosi PrivateOs, un sistem de operare bazat pe Android, despre care se spune că nu poate fi urmărit, fiind dotat cu mai multe funcții de securitate și criptare ce ajută la codificarea tuturor conversațiilor. De asemenea, Blackphone va permite navigarea anonimă pe internet și ștergerea automată a mesajelor după un interval de timp.

Alte caracteristici ale telefonului includ aplicații private, dezactivarea automată a Wi-fi-ului în rețele nesigure, sistem de anti-furt, card Micro USB, Bluetooth, GPS și senzori de gravitație, se lumină, de apropiere și senzor magnetic.

Blackphone se va lansa inițial pe piața americană, iar prețul său este stabilit la 629 de dolari, în timp ce cu 879 de dolari puteți obține mai multe servicii pentru el.

Companiile care au creat acest smartphone și care îi asigură securitatea sunt Silent Circle și Ceeksphone, două companii specializate în securitate și dezvoltare mobilă.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *