logo
Generic filters
Exact matches only

Serviciul Chromecast al Google, disponibil și în Europa

Sursă foto: pixabay.com

Serviciul care a fost lansat în America în iulie 2013 a avut parte de un succes important, motiv pentru care Google a hotărât lansarea serviciului Chromecast și în Europa și Canada, miercuri 19 martie, conform Mediafax, care citează AFP.

Chromecast este un dispozitiv care poate transfera conținutul video online de pe smartphone sau tabletă direct pe televizor.Țările europene în care acesta este disponibil sunt Franța, Germania, Danemarca, Spania, Finlanda, Italia, Norvegia, Regatul Unit și Suedia.

Pentru ca un televizor să poată fi compatibil cu dispozitivul Chromecast, acesta trebuie să fie dotat cu HDMI (High-Definition Multimedia Interface). Alături de o rețea wi-fi și câteva minute de instalare, orice conținut video poate fi transferat de pe dispozitivele mobile pe televizor prin intermediul Chromecast, a cărui dimensiune nu este mai mare decât cea a unui USB.

Totodată, după conectare, smartphone-ul poate fi folosit și ca telecomandă care permite modificarea volumului și schimbarea videoclipurilor redate. De asemenea, Chromecast poate fi folosit și pentru trimiterea de e-mailuri sau redarea unei alte aplicații pe interfața televizorului.

Majd Bakar, responsabilul de proiect al Google, a declarat pentru AFP ”Pentru noi, conținutul este cel mai important. Ne-am dorit ca acesta să poată fi vizionat la televizor la fel de simplu ca de pe un smartphone”, citează Mediafax.

Chromecast costă aproximativ 35 de euro și este compatibil cu mai multe platforme și sisteme de operare, printre care popularele Android, Chrome sau Windows.

Zvonurile susțin că domeniul tehnologiei va prezenta curând un concurent de piață pentru Chromecast care va fi comercializat de retailerul online Amazon din luna aprilie a acestui an.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *