logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Smartphone-ul configurabil de la Google s-ar putea lansa în 2016

Proiectul Ara, un smartphone produs de compania americană Google care va putea fi configurat după placul utilizatorilor, ar putea fi lansat pe piață anul viitor, prețul de pornire fiind de la 50 de dolari pentru versiunea de bază.

Deși inițial a fost programat pentru o lansare în decursul acestui an, cei care și-au dorit să achiziționeze noul produs al celor de la Google mai au de așteptat câteva luni. Echipa Proiectului Ara a postat zilele trecute un mesaj pe Twitter în care recunoștea că „lansarea smartphone-ului configurabil va fi amânată” și că „se va renunța și la planul ca acesta să fie testat în Porto Rico”, la sfârșitul acestui an. În schimb, Google a anunțat că sunt în căutarea „câtorva locații noi, în SUA” pentru testarea versiuni pilot a smartphone-ului, potrivit unui articol publicat de site-ul The Verge.

Potrivit reprezentanților gigantului IT american, amânarea lansării a fost decisă deoarece „echipa proiectului a muncit foarte mult pentru a transforma Ara în realitate însă s-a confruntat cu multe iterații, mai multe decât s-ar fi așteptat”, conform aceleiași surse.

În schimb, lansarea noului produs ar putea avea loc la începutul anului viitor. Până atunci inginerii Google se vor asigura că toate detaliile în ceea ce îl privește vor fi puse la punct și că telefonul se va bucura de o lansare de succes şi va face față cererii, în condițiile în care de la anunțarea producerii lui, interesul pentru acest dispozitiv a crescut tot mai mult.

La începutul acestui an Google a prezentat, în cadrul conferinței AraDev, dedicată proiectului ambițios, noutățile şi îmbunatățirile pe care compania le-a adus proiectului în derulare. De asemenea, echipa Proiectului Ara a lansat și primul prototip al smartphone-ului viitorului.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0He3Jr-fZh0]

Ce este Proiectul Ara?

Google Project Ara se dorește a fi un smartphone configurabil. Acesta este de fapt o platformă care va include un cadru structural, utilizatorul având posibilitatea să își configureze cum dorește telefonul, concentrându-se fie mai mult pe calitatea foto sau pe o baterie suplimentară. Acest lucru le va permite utilizatorilor să schimbe modulele defecte şi să le înlocuiască cu cele noi, astfel ca schimbarea telefonului nu va mai fi așa de dificilă şi realizată cu un cost mare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *