Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Statistici despre obiceiurile matinale din jurul lumii

În funcție de tradiții și de cutumele culturale, fiecare națiune are câteva lucruri prin care se deosebește de celelalte. Mai jos, urmând o listă făcută de businessinsider.com, am listat câteva dintre rutinele de dimineață ale oamenilor din diferite părți ale lumii, pentru a observa diferențele dintre acestea.

Sursa inițială a acestui articol este studiul făcut de IKEA denumit Life at Home. Studiul a analizat mai mult de 8.000 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 60 de ani, din 8 orașe mari ale lumii, și a urmărit stabilirea obiceiurilor de dimineață ale acestora.

Berlin

Locuitorii din capitala Germaniei petrec foarte mult timp pregătindu-se dimineața. Spre exemplu, 57% dintre ei petrec cel puțin 14 minute la duș, 69% dintre ei spun că este important ca dimineața să te pui la curent cu știrile, în timp ce doar 40% au acest obicei.

Londra

44% dintre londonezi se trezesc înainte de ora 7 dimineața, 27% amână mai mult de o singură dată alarma ceasului, iar timpul mediu petrecut între trezire și plecarea la servici este de 1 oră jumătate.

Moscova

Doar 29% dintre locuitorii capitalei Rusiei declară că se simt bine dimineața, 30% dintre ei preferând diminețile de weekend, spre deosebire de media de 20% a celorlaltor orașe analizate. 80% dintre locuitorii Moscovei consumă cafea sau ceai și 88% dintre ei spun că sursa de energie principală dimineața este cofeina.

Mumbai

40% dintre locuitori se trezesc la 6 dimineața sau chiar mai devreme, în timp ce 60% se trezesc înainte de 7, însă 57% dintre aceștia amână alarma de mai multe ori. 53% dintre locuitorii Mumbaiului se roagă dimineața, comparativ cu 4% în Berlin și 14% în Londra.

New York

Mai mult de jumătate dintre locuitorii din New York se trezesc înainte de ora 7. Femeile petrec în medie 19 minute în fața oglinzii și 7 minute hotărând ce haine să poarte. Doar 59% dintre ei mănâncă micul dejun acasă, spre deosebire de media celorlalte orașe, de 66%.

Paris

Dimineața, 66% dintre femeile pariziene se machiază și se parfumează. Locuitorii Parisului petrec cel mai puțin timp vorbind la micul dejun cu cei dragi dintre toate orașele studiate, iar 55% spun că nici măcar nu mănâncă alături de familie.

Shanghai

70% dintre locuitori declară că le priesc diminețile, dar petrec în medie doar 9 minute pregătindu-se dimineața, comparativ cu media totală de 14 minute. Doar 5% dintre ei folosesc deodorant dimineața, comparativ cu media globală de 61%. Micul dejun acasă este servit de 80% dintre locuitorii din Shanghai și 66% discută în timpul micului dejun.

Stockholm

61% dintre locuitori se trezesc înainte de ora 7, iar 66% dintre ei se simt foarte încrezători în modul în care arată dimineața. Jumătate dintre cei care mănâncă acasă petrec cel puțin 15 minute la masa de dimineață, cel mai mult timp dintre toate orașele. În timpul micului dejun, 47% dintre locuitorii din Stockholm stau pe telefoane sau computere.

foto

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *