logo
Generic filters
Exact matches only

Târgul de Crăciun din București își deschide porțile

Vineri, 27 noiembrie, în București are loc deschiderea oficială a Târgului de Crăciun. În acest an, mii de beculețe împodobesc arcadele Târgului de Crăciun, casțele și bradul din Piaţa Universităţii.

Aflat la cea de a patra ediţie, Bucharest Christmas Market este deschis vizitatorilor timp de o lună, între orele 11.00 – 22.00.

În total, peste 10.000 de beculeţe împodobesc arcadele Târgului de Crăciun, 200 de instalaţii cu câte 100 de becuri decorează cele 60 de căsuţe amplasate în piaţă, iar bradul tradiţional de Crăciun, înalt de 15 metri, va fi iluminat de nu mai puţin de 20.000 de beculeţe. Deasupra pieţei a fost amplasată o impresionantă plasa luminoasă, arată un comunicat al PMB.

Comercianţi din întreaga ţară îşi aşteptă oaspeţii în cele 60 de căsuţe, cu o gamă variată de produse: ceramică pictată, icoane, măşti tradiţionale, jucării din lemn, instrumente muzicale, bijuterii, decoraţiuni şi ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, dulceţuri, miere şi siropuri.

De asemenea, în zona gastronomică vor putea fi degustate preparate calde, pregătite cu atenţie de gospodine pricepute, după reţete tradiţionale transmise din generaţie în generaţie.

Totodată, unii dintre meşterii prezenţi la eveniment vor confecţiona în târg obiecte şi podoabe, oferind publicului demonstraţii prin care vor redescoperi frumuseţea artei, tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti. Cea mai frumoasă căsuţă din târg va fi premiată anul acesta la Bucharest Christmas Market. Astfel, în perioada 18-22 decembrie bucureştenii vor putea alege prin vot, la faţa locului, cel mai frumos decor, produsele preferate, dar şi cea mai călduroasă servire, intrând astfel în cursa pentru premiile zilnice oferite de organizatori.

Ediţia 2015 a Bucharest Christmas Market oferă şi în acest an cadrul ideal pentru publicul iubitor de spectacole şi concerte specifice sărbătorilor.

Între cei care vor urca pe scenă din Piaţa Universităţii în acest an se află: Bere Gratis, Iris şi Cristi Minculescu, Phoenix, Fuego, Hara, Paula Seling, Firma, Coma, Moonlight Breakfast, Smiley, El Negro, Antonia, Holograf, Ţapinarii, Trooper, Taxi, Mircea Vintilă, Emric Imre, Ducu Bertzi, Provincialii, Narcisa Suciu, Pepe, Proconsul, Delia, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Direcţia 5, Loredana, Corul de copii Allegretto, Corul Divina Armonia, Corul Radio, Spirit Vienna Orchestra.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *