logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Topul cadourilor nedorite de Sărbători

Mai ții minte ultima dată când ai primit un cadou care nu ți-a plăcut și a trebuit să afișezi un zâmbet până la urechi și să mulțumești de parcă ar fi fost cadoul pe care l-ai așteptat dintotdeauna? Probabil toată lumea a trecut la un moment dat printr-o astfel de situație. Și probabil și noi facem câteodată cadouri pe care alții le primesc cu mare drag, dar după aceea le pun în cel mai întunecat colț din casă, uitând de ele pentru totdeauna.

Decembrie este aceea lună a anului în care mulți dintre noi intrăm într-o dilemă și nu știm ce să cumpărăm. Chiar dacă vorbim de părinți, partenerul de viață sau prieteni, fiecare merită ceva simbolic din partea noastră. Până la urmă este luna cadourilor, iar toată lumea ar trebui să simtă magia sărbătorilor și să retrăiască sentimentele din copilărie atunc când Moșul punea cadourile în ghetuțe sau sub brad.

Potrivit unui studiu realizat de MasterCard există un top al cadourilor neinspirate și pe care nimeni nu le vrea. Astfel, 61% dintre participanții români au declarat că cele mai nepotrivite cadouri sunt produsele alimentare. Acestea sunt urmate îndeaproape de articolele de papetărie (47%) și de peștii de acvariu (43%).

Să nu uităm totuși că multe persoane oferă bani din lipsă de inspirație. Poate acest cadou ar fi mai potrivit pentru ziua de naștere, nicidecum pentru cadoul de Sărbători. Al patrulea cel mai nedorit cadou este considerat de 28% dintre români ca fiind o dovadă de indiferență și un gest ofensator. Prețul nu afectează multe persoane, atâta timp cât nu este lăsat pe ambalaj, astfel că 98% dintre respondenți nu dau importanță acestui aspect.

Alegerea cadoului potrivit este influențat de mai multe aspecte. Dacă vrei să cumperi ceva ce să nu fie dat uitării în 2 minute, ține cont de dorințele destinatarului și încearcă să îl surprinzi în același timp, mai ales că 83% dintre persoanele intervievate au pus aceste două caracteristici în topul listei.

Regreți un cadou pe care l-ai făcut? Nu ești singurul. Una din patru persoane declară că are o astfel de remușcare. Dar mai mult decât asta, ne doare că cei pe care îi iubim mai mult nu știu ce să ne cumpere. Iar 42% din români sunt dezamăgiți de un cadou pe care l-au primit de la partenerul de viață. 28% dintre aceștia dau vina pe faptul că iubitul/a a lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri. De altfel, 20% dintre bărbați și 8% dintre femei au declarat că aleg cadoul cu o zi înainte de Sărbători.

Acum că am am stabilit care sunt cadourile nedorite la nivel general, aș vrea să știu care este cel mai neinspirat cadou pe care l-ai primit tu.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.