logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Topul celor mai bine plătiți actori din lume

Actorul american Robert Downey Jr., cunoscut în principal pentru rolul lui Tony Stark din seria „Iron Man”, a fost desemnat de către Forbes cel mai bine plătit actor din lume. Potrivit revistei americane, în perioada 1 iunie 2014 – 1 iunie 2015, acesta a realizat venituri în valoare de 80 de milioane de dolari.

Robert Downey Jr se află pentru al treilea an consecutiv în fruntea clasamentului realizat anual de revista americană Forbes, anul trecut acesta câștigând 75 de milioane de dolari, cu 5 milioane mai puțin decât în acest an.

Actorul american își datorează veniturile îndeosebi personajului Tony Stark din „Iron Man”, rol pe care l-a reluat în „Avengers: Age of Ultron”, cu încasări de 1,4 miliarde de dolari. Al treilea film din seria „Captain America”, a cărui lansare este programată în 2016, promite și el să sporească veniturile actorului cu 40 de milioane de dolari.

În clasamentul revistei Forbes, locul doi este ocupat de actorul de origine chineză Jackie Chan care a încasat anul trecut 50 de milioane de dolari, care va lansa următorul său film, „Dragon Blade” în luna septembrie a acestui an, iar pe locul trei se află actorul Vin Diesel, cu 47 de milioane de dolari, care beneficiază de succesul înregistrat de „Fast and Furious 7”. Topul mai este completat și de Bradley Cooper, Adam Sandler sau Tom Cruise, reîntors pe marile ecrane cu „Mission Impossible: Rogue Nation”.

Actorii de la Bollywood, incluși în topul Forbes

O noutate a clasamentului din acest an realizat de cunoscuta revistă americană este faptul că, pentru prima dată, experții i-au luat în calcul și pe actorii de la Bollywood.

Astfel, cunoscutul actor de origine indiană Salman Khan apare în clasament pe locul 7, cu venituri de 33,5 milioane de dolari. Alături de el, în primele 10 poziții ale topului Forbes apar și alți actori indieni care au câștigat bine în anul fiscal recent încheiat, printre care se numără Amitabh Bachchan, Salman Khan și Akshay Kumar.

Top 10 este încheiat de Mark Wahlberg, cu 32 de milioane de dolari.

Forbes Top 10 cei mai bine plătiți actori

 1. Robert Downey Jr 80 mil. de dolari
 2. Jackie Chan 50 mil. de dolari
 3. Vin Disel 47 mil. de dolari
 4. Bradley Cooper 41,5 mil. de dolari
 5. Adam Sandler 41 mil. de dolari
 6. Tom Cruise 40 mil. de dolari
 7. Salman Khan 33,5 mil. de dolari
 8. Amitabh Bachchan 33,5 mil. de dolari
 9. Akshay Kumar 32,5 mil. de dolari
 10. Mark Wahlberg 32 mil. de dolari

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

2 Responses

 1. Salut. De pe acest email a mai fost facuta o inscriere astazi, astfel ca va fi validata doar aceea inscriere. Te asteptam si maine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *