logo
Generic filters
Exact matches only

Topul muzicienilor cu cele mai mari venituri în 2015

Revista Forbes, cunoscută la nivel internațional pentru clasamentele pe care le realizează, a făcut public marți, 8 decembrie, topul anual al muzicienilor cu cele mai mari venituri în 2015. În acest an, prima poziție este ocupată de cântăreața pop americană Katy Perry.

Potrivit clasamentului întocmit de revista Forbes, după încheierea unui turneu mondial de amploare, intitulat „Prismatic World Tour”, ce a durat 17 luni, cântăreața americană Katy Perry a obținut venituri de 135 de milioane de dolari, care au ajutat-o să facă un salt spectaculos în acest clasament anual şi să ajungă pe prima poziţie. În topul din 2014, Katy Perry ocupase locul al 23-lea.

Katy Perry a obținut venituri în valoare de 135 de milioane de dolari pe parcursul acestui an, devenind nu numai cel mai bine plătit muzician al anului, dar și o celebritate de top, la nivel mondial, în ceea ce privește averea. Ea a avut încasări de peste 2 milioane de dolari în fiecare oraș în care a concertat pe parcursul turneului său mondial Prismatic World Tour, la care se adaugă veniturile obținute din contractele cu Claire, Coty și Covergirl”, potrivit revistei Forbes.

https://www.youtube.com/watch?v=Q-zh7IKCciQ

Grupul pop britanic One Direction se află pe locul al doilea, cu venituri de 130 de milioane de dolari, graţie recentului album „Four” şi a turneului mondial de promovare a acelui material discografic, „On the Road Again”.

Poziţia a treia a revenit cântăreţului american Garth Brooks, o legendă a muzicii country, care a obţinut venituri de 90 de milioane de dolari.

Forbes a întocmit acest clasament pe baza informaţiilor furnizate de diverşi reprezentanţi ai industriei muzicale, unor interviuri cu manageri şi impresari, dar şi a unor date oferite chiar de către artişti. Topul vizează veniturile obţinute de muzicieni în perioada 1 iunie 2014 – 1 iunie 2015.

Top 10 muzicieni cu cele mai mari venituri în 2015

1. Katy Perry (135 de milioane de dolari)

2. One Direction (130 de milioane de dolari)

3. Garth Brooks (90 de milioane de dolari)

4. Taylor Swift (80 de milioane de dolari)

5. The Eagles (73,5 milioane de dolari)

6. Calvin Harris (66 de milioane de dolari)

7. Justin Timberlake (63,5 milioane de dolari)

8. P. Diddy (60 de milioane de dolari)

9. Fleetwood Mac (59,5 milioane de dolari)

10. Lady Gaga (59 de milioane de dolari).

Forbes este o editură americană cu sucursale în mai multe țări din întreaga lume, cunoscută în special pentru revista cu același nume, care apare odată la două săptămâni. Revista este celebră mai ales pentru topurile pe care le realizează.

Revista Forbes România a fost lansată în anul 2009, de trustul de presă Adevărul Holding, fiind cea de-a zecea ediție internațională a Forbes și singura ediție care are aceeași periodicitate ca Forbes SUA.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *